Válogatott: Remélem, nem lesz gond a pótlásommal – Gera

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.15. 09:42
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 1–0-ra legyőzte Norvégiát az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatja a vasárnap esti budapesti visszavágót. A párharcról válogatottunk két rutinos tagját, Gera Zoltánt és Király Gábort kérdezte a norvég Dagbladet.

„Hiába nyertünk egy-nullára, tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz a visszavágó, mert a norvégok megmutatták, milyen jó csapatot alkotnak – kezdte Gera Zoltán. – Sokszor szerencsénk volt, de ezért keményen megdolgoztunk. A védelmünk jól működött, a kapusunk pazar napot fogott ki. Nekünk is megvoltak a további lehetőségeink a gólszerzésre, a szünet után is betalálhattunk volna. Összességében remek eredményt értünk el.” Gera Zoltán. – Sokszor szerencsénk volt, de ezért keményen megdolgoztunk. A védelmünk jól működött, a kapusunk pazar napot fogott ki. Nekünk is megvoltak a további lehetőségeink a gólszerzésre, a szünet után is betalálhattunk volna. Összességében remek eredményt értünk el.”

„Számítottunk rá, hogy jók lesznek. Erős és szervezett csapat, amely ellen még egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk” – mondta a középpályás a norvég válogatottról.

A találkozó 23. percében Gera Zoltán sárga lapot kapott, így a Ferencváros játékosának ki kell hagynia a visszavágót, de reméli, a csapat meg tudja oldani a pótlását.

„Remélem, nem hiányzom majd. Bízom a csapatban, és hogy nem lesz gond a pótlásommal. Nagyon nehéz lesz az oldalvonal mellől nézni a találkozót, de mi mást csinálhatnék? Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen buta sárga lapot szedtem össze.”

Az oslói találkozót a 39 évesen is remek teljesítményt nyújtó kapus, Király Gábor is értékelte a norvégoknak.

„Nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt, így megnyertük a mérkőzést és megmutattuk, milyen jó csapat a magyar – mondta Király Gábor a dagbladet.no-nak. – Egy ilyen mérkőzésen minden pillanat nagyon fontos, természetesen a találkozó legelején bemutatott védésem is az volt.”

A szombathelyi kapust norvég kollégájáról is kérdeztek, de Király nem akart állást foglalni arról, hogy hibázott-e Örjan Nyland Kleinheisler László góljánál.

„Nagyon messze voltam, így nem tudom megítélni, hogy hibázott-e. Mindenesetre számunkra elképesztően sokat érhet ez az idegenben szerzett gól. A párharcnak még mindig Norvégia a favoritja, azonban Oslóban mi nyertünk egy-nullára, és Budapesten is győzni akarunk.”

HOGYAN ÁLLJUNK FEL A PÓTSELEJTEZŐN? KATTINTSON IDE, ÉS ÁLLÍTSA ÖSSZE A KEZDŐT!

EB-PÓTSELEJTEZŐ
Magyarország–Norvégia – élőben az NSO-n! 20.45 (Tv: M4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik