Válogatott: a norvégoknak történelmet kell írniuk az Eb-ért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.15. 15:49
Vasárnap este eldől, hogy a magyar vagy a norvég labdarúgó-válogatottnak sikerül a kvalifikáció a 2016-os Európa-bajnokságra. Az oslói siker után igencsak jó esélyünk van a kijutásra, különösen, ha a statisztikákból indulunk ki.

Eszerint a pótselejtezőből még egyetlen válogatottnak sem sikerült a kvalifikáció, amely a páros mérkőzések során, hazai pályán vereséget szenvedett, így Norvégiának történelmet kellene írnia Budapesten az Eb-kvalifikációhoz.

Ha a világbajnokságokat is beleszámítjuk, akkor 1997 óta harminckét csapatból mindössze háromnak sikerült hátrányból fordítania a pótselejtezőkön, ám a három válogatott mindegyike idegenbeli vereség után múlta felül ellenfelét.

2003-ban hiába kaptak ki 1–0-ra Skóciában a hollandok, a visszavágón nem kegyelmeztek ellenfelüknek, és 6–0-val elütötték őket az Eb-szerepléstől.

2009-ben Szlovénia jutott túl Oroszországon, idegenben 2–1-es vereséget szenvedett, de a hazai visszavágón 1–0-s sikerével kiharcolta a vb-részvételt.

Legutóbb Franciaországnak sikerült a fordítás: Ukrajnában 2–0-ra kikapott, majd hazai pályán 3–0-ra nyert, így utazhatott a brazíliai vb-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik