U19-es Eb-sel.: a szünetben még továbbjutásra álltunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.23. 18:00
null
Rózsahegyi Dominikék kettős emberhátrányban döntetlent játszottak a horvátokkal (Fotó: mlsz.hu)
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott a házigazda Horvátországgal a korosztályos Európa-bajnokság selejtezőjének 2. csoportjában, és gyakorlatilag biztossá vált, hogy nem jut tovább.

 

A 13 csoport első két helyezettje és a legjobb harmadik csatlakozik a kiemelt Spanyolországhoz az elitkörben, amelyben a 28 együttest hét négycsapatos csoportra osztják. A mieink a Montenegrótól elszenvedett 3–0-s vereséggel nagyon nehéz helyzetbe kerültek, hiszen csak abban az esetben szerezhették volna meg a második helyet, ha nagy különbségű, legalább háromgólos győzelmet aratnak a horvátok ellen – vagy ha a kazahok besegítenek.

A szerdai mérkőzéseken egy félidő után továbbjutásra állt a magyar csapat, ugyanis 1–0-ra vezetett Korozmán Kevin góljával, míg Kazahsztán szintén 1–0-s előnnyel vonulhatott pihenőre Montenegró ellen. A második játékrész elején aztán Czingráber Mátét kiállították, a szabálytalansága utáni büntetőt pedig a horvátok értékesítették. Az 54. percben Korozmán megkapta második sárga lapját, így ezek után már az is bravúr volt, hogy a magyar fiúk kilenc emberrel kihúzták döntetlennel.

A másik meccsen Montenegró fordítani tudott, így ők és a horvátok végeztek az első két helyen. A mieink már csak legjobb csoportharmadikként juthatnak tovább, de erre minimális az esély, főleg úgy, hogy ebben az összevetésben a csoportnegyedikek elleni eredményeket nem veszik számításba. A másik 12 csoport küzdelmeit októberben, illetve novemberben rendezik.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ
2. CSOPORT (HORVÁTORSZÁG), 3. (UTOLSÓ) FORDULÓ

HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–1 (0–1)
Pula. V:
Kehlet (dán)
MAGYARORSZÁG: Gyollai Dániel – Szivacski Donát, Czingráber Máté, Tóth Bence, Szalai Attila – Vogyicska Bálint, Szabó Bence (Fodor Ákos, 53.) – Murka Benedek (Haris Attila, 56.), Korozmán Kevin, Rózsahegyi Dominik – Boros Gábor. Szövetségi edző: Sören Osterland
Gólszerző: Knezevic (50. – 11-esből), ill. Korozmán (15.)
Kiállítva: Czingráber (48.), Korozmán (54.)
A csoport másik mérkőzésén: Kazahsztán–Montenegró 1–2 (1–0)

A 2. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország 3 2 1 0 5–2 7
2. Montenegró 3 2 0 1 6–4 6
3. Magyarország 3 1 1 1 5–4 4
4. Kazahsztán 3 0 0 3 1–7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik