Magyar-orosz: „A múltban élnek, a Puskás-érában"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.18. 12:34
A kedd esti Magyarország–Oroszország felkészülési mérkőzés alkalmából a Szovjetszkij Szport interjút készített Rácz Lászlóval, a Dinamo Kijev korábbi 48-szoros szovjet válogatott labdarúgójával.

A lap munkatársa megkérdezte Rácz Lászlót, igaz-e, hogy Magyarországon még mindig nem heverték ki az 1986-os mexikói világbajnokságon a szovjet válogatottól elszenvedett 6–0-s vereséget.

„Igaz, az a vereség hatalmas csapással ért fel – mondta az 53 éves sportember, aki maga is pályára lépett a szovjet csapatban azon a bizonyos sorsfordító irapuatói vb-csoportmeccsen. – A magyarok a múltban élnek, a Puskás-érában… Miközben kevésbé neves válogatottak előretörtek, a magyarok már nem a régiek, sok világ- és Európa-bajnokságot rendeztek meg nélkülük. Igaz, most Dárdai lett a kapitány, aki tizenöt évet játszott a Herthában, ő talán képes változtatni. Megverték a finneket, de ez persze nem jelenti azt, hogy a magyar futball máris talpra állt.”

A pályafutása végén rövid ideig a Ferencvárosban futballozó, egy betegség miatt sajnálatosan korán visszavonulni kényszerülő Rácz kritikával illette az orosz válogatottat is, mondván, a nyári világbajnoki meccseket nézve egyszerűen nem fért a fejébe, hogyan játszhat ilyen rosszul és unalmasan a szbornaja.

„Azt sem nagyon értem, miért neveztek ki az orosz válogatott élére immár egymás után harmadszor külföldi kapitányt. Önök biztosan tudják az okát, én nem. Miközben ezek a trénerek óriási fizetést vesznek fel, szakmailag valami félrecsúszott.”

A Magyarország–Oroszország felkészülési mérkőzés kedden 20.30-kor kezdődik a Ferencváros Üllői úti stadionjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik