U19-es Eb: Ukrajna drámai csapást mért Angliára, kijutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.29. 18:18
Elképesztő izgalmak után jutott ki Ukrajna a júliusi magyarországi U19-es Európa-bajnokságra: a selejtezősorozat második körének angliai csoportjában a házigazdát kellett legyőznie a kijutáshoz, és Eduard Szobol 94. percben szerzett góljával ki is harcolta a szereplést a nyolccsapatos tornán.

A második selejtezőkör hét csoportjából az 1. számú négyes küzdelmeinek otthont adó angolok két forduló után 6, az ukránok 4 ponttal álltak az ötnapos minitornán, azaz a döntetlen is a házigazdának kedvezett volna. Ám a 94. percben betaláltak az ukránok, és örülhettek az Eb-szereplés kiharcolásának.

Majdnem túl korai lett az öröm, az angolok ugyanis a 97. percben még szabadrúgáshoz jutottak, de Lewis Baker a kapufát találta el a labdával.

Ukrajna 1–0-s győzelmének köszönhetően 7 ponttal zárt, megelőzve a 6 pontos Angliát, a 3 pontot szerző Montenegrót és az 1 pontos Skóciát.

A részvételét rendezőként biztosító magyar és a selejtező második körének 2. csoportját megnyerő Bulgária után Ukrajna a harmadik kijutó, a mezőny legkésőbb június 10-én lesz teljes. Az Eb július 19. és 31. között lesz Magyarországon, a mérkőzéseket Budapesten, Felcsúton, Győrben és Pápán játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik