U16: a válogatott döntetlent játszott a Barcelonával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.29. 14:35
U16-os válogatottunk a héten Barcelonában edzőtáborozik, első felkészülési meccsén, szerda este 2–2-es döntetlent ért el a Barca U16-os együttese ellen – számolt be róla az mlsz.hu.

Az U16-os válogatott múlt héten Telkiben edzőtáborozott, és zömében az ott jó teljesítményt nyújtó játékosokból állt össze az az együttes, amelyik a héten Barcelonában szerepel két mérkőzésen. A Barcelona elleni keddi meccsen pályára lépett három újonc is: Vajda Dániel, Szalai András és Kerekes Krisztián első alkalommal szerepelt a korosztályos válogatottban, mindhárman a bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítményükkel hívták fel magukra a szakmai stáb figyelmét.

A Barca elleni találkozó első fél órájában a rendkívül képzett, remek képességű labdarúgókból álló hazai gárda játszott fölényben, a házigazdák fiataljai már ebben a korban is hatékonyan játsszák a klub felnőttegyüttesénél hétről hétre megfigyelhető, labdatartáson alapuló, sok passzra épülő futballt. A hazai fölény gólt is eredményezett, de a félidő hajrájára sikerült felvennünk a Barca diktálta ritmust, kiegyenlítetté vált a meccs, sőt, a szünetig átvettük a vezetést. A 35. percben egy bal oldali akció végén a pályafutását a nyártól éppen a Barcelonában folytató Tajti Mátyás ívelt a hazai kapu elé, Bíró Bence pedig hat méterről a hálóba fejelt. Három perccel később ismét a bal oldalon vezettünk támadást, a felfutó Gergényi Bence egy csellel becsapta védőjét, majd középre adott, ahol ismét Bíró érkezett, és négy méterről a kapuba helyezett.

A második félidőben kiegyenlített volt a játék, s bár a labdabirtoklást tekintve valamelyest fölényben játszott a Barcelona, a mieink előtt is adódtak lehetőségek. Amíg azonban mi a befejezéseknél nem voltunk kellően pontosak, a Barca a 68. percben gólt szerzett, és ezzel döntetlenre mentette a mérkőzést.

„Ezen a meccsen ízelítőt kaptunk abból a játékból, amit a tévében szoktunk látni a Barca együttesétől. Ebben a korban már ugyanúgy tartják a labdát, forgatják a játékot és adják a pontos mélységi labdákat a játékosok, mint a felnőttcsapat tagjai – mondta az mlsz.hu-nak a meccs után Belvon Attila szövetségi edző. – Az első fél órában fölénk nőttek a hazaiak, de a félidő derekára felvettük a ritmust, felvállaltuk a bátor támadójátékot, ennek köszönhető a két gól. A második félidőben is igyekeztünk kezdeményezni, voltak helyzeteink is, de kimaradtak. Nagyon örülök, hogy le tudtuk kötni a meccset, annak pedig még jobban, hogy képesek voltunk felvenni a Barcelona által diktált elképesztően magas tempót. Több jó egyéni teljesítményt láttam csapatunkban, Tajti Matyi például egyértelműen bizonyította, hogy valóban a Barcelona korosztályos együttesébe való.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik