Válogatott: Urbán nem tenne még egy kísérletet Huszti visszahívására

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.09. 12:31
Pintér Attila kemény stílusát üdvözítőnek tartja, viszont a helyében Huszti Szabolcsot még egyszer nem hívná a nemzeti csapatba a korábbi 40-szeres válogatott hátvéd, ma edző Urbán Flórián, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Varga Zoltán vele kapcsolatos esetével illusztrálta, miért nem szabad hezitáló futballistákat győzködni. Urbán szerint a magyar ember kreatív, de az edzésprogramját nem szabad rábízni.

„Én biztos, hogy Pintér helyében nem tennék még egy kísérletet Huszti Szabolcs visszahívására. Belgiumban, a Mechelenben futballoztam, amikor Varga Zoltán lett a Ferencváros edzője: felhívott, bemutatkozott, mondta, szeretné, ha a Fradiban játszanék. Én erre azt mondtam, hogy hát meg ööö, mire megköszönte és letette a telefont. Másoknak pedig mesélte, hogy a hezitáló focistával nem tud mit kezdeni. Ezt a mai napig megtanultam tőle" – mondta Urbán.

„Pintér Attilához hasonlóan nálam is mindenki tiszta lappal indulna, ebben is igazat adok neki. Amikor Csank János volt a kapitány, behívott az irodájába és azt mondta, maga ha tiszta lappal nem is, de pöttyössel indul, két meccset kap a bizonyításra. Ugyanezt tenném most én is, Szalai Ádámmal úgyszintén" – jelezte a korábbi válogatott hátvéd.

„Pintér Attila szakmai munkájának részleteit annyira nem, az eredményeit viszont jól ismerem. A Fradiból bajnokot csinált, ám utána a játékosai levélben panaszkodtak a stílusára. A magyar focisták nem szeretik, ha kiverik belőlük az eredményt, szeretnek csak úgy ellenni a közegükben. Én is ilyen voltam Belgiumban, ha eltűrte az edzőm – Pintér ezt bizonyosan nem tűri el, ezért is örülök a kinevezésének. A magyar ember nagyon kreatív, de az edzésprogramját nem szabad rábízni" – véli a ma Vecsésen edzősködő Urbán Flórián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik