Válogatott: Szabics szerint Szalai üzenete borzasztó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 11:43
A nemrégiben visszavonuló Szabics Imre volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának egyik vendége, és a Sturm Graznál betöltött új pozíciója mellett kérdésre válaszolva beszélt a magyar labdarúgó-válogatottnál a hollandiai 1–8 után kialakult helyzetről is – többek között elmondta a véleményét Szalai Ádám elhíresült sajtótájékoztatójáról.

Szabics Imre elmondta, hogy régóta ismeri Szalai Ádámot – ismeretségük évekkel ezelőtt, stuttgarti időszakukban kezdődött –, de az üzenete szempontjából nem tartja szerencsésnek a borúlátását.

„Az emberektől nem szabad elvenni a hitet abban, hogy ki tudunk jutni egy világversenyre – mondta Szabics. – Ha az aktuálisan legjobb játékos nem hisz abban, hogy ki tudunk jutni egy világversenyre, annak szerintem borzasztó üzenete van."

Szabics utólag úgy értékel, hogy a Románia elleni hazai vb-selejtező utolsó perceiben kapott gól, a 2–2-es döntetlen pecsételte meg a magyar válogatott sorsát, „ha azt megnyerjük, akkor most mi vagyunk a másodikak". Ezzel együtt a támadó nem tartja rossznak a magyar mérleget.

„Szerintem túlteljesítette a válogatott az eredmények alapján a selejtezősorozat előtt talán elvárt helyet, hiszen tulajdonképpen az utolsó meccsig esély volt arra, hogy megszerezzük a második pozíciót. Úgy gondolom, sikerült eltüntetni nagyon sok mérkőzésen azt a különbséget, ami igazság szerint megvan más csapatokkal szemben, és nem a mi javunkra."

A nemrégiben visszavonuló támadó nem kívánt állást foglalni abban a vitában, amely arról szól, hogy magyar vagy külföldi kapitánya legyen-e a válogatottnak; „majd ha olyan döntéshozói helyzetben leszek, akkor elmondom a véleményemet" – mondta mosolyogva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik