Válogatott: Cech és Rosicky nélkül jönnek a csehek

Vágólapra másolva!
2013.08.07. 11:31
null
A cseh válogatott két emblematikus figurája kihagyja a budapesti meccset (Fotó: Action Images)
A cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Michal Bílek kijelölte keretét a Magyarország elleni, augusztus 14-i felkészülési mérkőzésre. A csehek Petr Cech és Tomás Rosicky nélkül érkeznek Budapestre.

 

A keret nagyrészt arra a csapatra épül, amely részt vett a 2012-es Európa-bajnokságon is, ám a két veterán ezúttal kimaradt. Bílek azzal indokolta a labdarúgók kihagyását, hogy angol csapataikkal – a Chelsea-vel, illetve az Arsenallal – sokat utaztak a felkészülési időszakban, és nem akarja őket tovább terhelni, továbbá ezzel is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy Rosicky ismét kezdő legyen az Arsenalban.

Ott van viszont a 18 fős névsorban a 23 éves Michael Rabusic, a Slovan Liberec korábbi U-válogatott támadója, aki abszolút újonc, Magyarország ellen öltheti először magára a nemzeti tizenegy mezét. Debütálhat Václav Procházka, a Viktoria Plzen 29 éves középhátvédje is, aki volt ugyan már kerettag Bíleknél, de lehetőséget meccsen még nem kapott.

„Nagyon fontos a világbajnoki részvétel a cseh futball számára. Ezért felkészültnek kell lenni a szezon kezdetére” – nyomatékosította Bílek, hogy csapatépítés szempontjából kiemelt hangsúllyal bír a magyarországi fellépés, és nehéz meccs vár az övéire, hiszen Egervári Sándor válogatottja jelenleg a második helyen áll selejtezőcsoportjában, míg Csehország csak a harmadik Olaszország és Bulgária mögött.

A cseh lapok azt is kiemelik, hogy legutóbb 2–1-re kikapott a mieinktől válogatottjuk, így nem lebecsülendő az ellenfél, és van miért visszavágni.

A barátságos mérkőzés augusztus 14-én, 20.30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott csehek ellen készülő keretéről itt olvashat!

A CSEH VÁLOGATOTT KERETE A MAGYAROK ELLENI MECCSRE
Kapusok:
Jaroslav Drobny (Hamburg), Tomás Vaclík (Sparta Praha)
Hátvédek: Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Michal Kadlec (Fenerbahce), David Limbersky (Viktoria Plzen), Václav Procházka (Viktoria Plzen), Tomás Sivok (Besiktas), Marek Suchy (Szpartak Moszkva)
Középpályások: Vladimír Darida (Viktoria Plzen), Tomás Hübschman (Sahtar Doneck), Josef Husbauer (Sparta Praha), Petr Jirácek (Hamburg), Daniel Kolár (Viktoria Plzen), Jaroslav Plasil (Bordeaux)
Támadók: Václav Kadlec (Sparta Praha), Libor Kozák (Lazio), Michael Rabusic (Slovan Liberec), Matej Vydra (Udinese)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik