U20-as válogatott: az Újpesttől a Mönchengladbachig, íme a keret

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 08:39
Róth Antal szövetségi edző a nyári korosztályváltás után összehívta az új U20-as válogatottat, hogy az U19-es válogatottakból kiöregedő, de az U21-es korosztályos csapathoz még fiatal labdarúgók se maradjanak egy évig megmérettetés nélkül, és az átmeneti évben is játszhassanak válogatott meccseket. Az 1994-es születésű játékosokból összeálló válogatott a Vasassal mérkőzik kedden – írja a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapja.

Az 1994-es születésű futballisták egy éve U19-es válogatottként nem kvalifikálták magukat a tavaszi elitkörbe, ezért ez a korosztály az elmúlt közel egy évben nem tudott felkészülési mérkőzéseket játszani.

A korosztály néhány labdarúgója már az U21-es válogatott tagja, Kleinheisler László és Bese Barnabás augusztus 14-én a Málta elleni felkészülési meccsen is játszott, és Szécsi Márk is tagja a bő keretnek.

Az első összetartás végén, kedden 16.30-kor az NB II-es Vasas lesz a válogatott ellenfele Telkiben, a szeptemberben, októberben és novemberben pedig nemzetközi meccsek szerepelnek a programban.

„Akárcsak tavaly, az idén is rendszeres programot szervezünk az U20-as válogatott számára – mondta Róth Antal az mlsz.hu-nak. – A cél főleg az, hogy megismerkedjünk a játékosokkal, és felkészítsük őket a későbbi közös munkára, amikor már az U21-es válogatottban, tétmeccsekre készülhetünk együtt. Fontos, hogy válogatott szinten is rendszeresen foglalkoztassuk ezeket a labdarúgókat, a csapat tagjai közül ugyanis nem mindenkinek megoldott klubjában a versenyeztetése. Ez a korosztály a várakozások alatt szerepelt eddig a nemzetközi tétmérkőzéseken, a közös munka során igyekszünk behozni az esetleges lemaradásokat, de a kiemelkedő teljesítményt nyújtó labdarúgók akár már a közeljövőben felkerülhetnek az Eb-selejtező sorozatban szereplő U21-es csapatba. A játékosok nagy része még az NB III-ban vagy az U21-es bajnokságban szerepel, ezért a Vasas elleni mérkőzés jó erőpróba lesz a csapat számára."

AZ U20-AS KERET
Kapusok:
Banai Dávid (Újpest), Rusák Edvárd (Kaposvár)
Védők: Botka Endre (Bp. Honvéd), Csikortás Dávid (Szigetszentmiklós), Baki Ákos (MTK), Csató Martin (Győri ETO), Jagodics Bence (Haladás), Zsirai Martin (Haladás), Hangya Szilveszter (MTK), Sipos Bence (MTK)
Középpályások: Halmai Ramon (Haladás), Pintér András (MTK), Márkvárt Dávid (PMFC), Zvara Dávid (Szolnoki MÁV), Prosser Dániel (Bp. Honvéd), Berki István (Csákvár), Holender Filip (Bp. Honvéd), Király Botond (Lombard Pápa)
Támadók: Lőrinczy Attila (Bp. Honvéd), Novák Csanád (Győri ETO), Szécsi Márk (DVSC-Teva), Szenes Bence (Borussia Mönchengladbach)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik