Válogatott: Gyömbér és Juhász meglepődött, Egervári Rudolffal is számolna

Vágólapra másolva!
2013.05.23. 11:27
Amint arról tegnap már beszámoltunk, Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette a Kuvait elleni, június 6-i meccsre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét. A meghívottak közül Juhász Roland és Gyömbér Gábor is meglepődött.

„Meglepődtem, hogy a kapitány meghív a válogatotthoz. Korábban az Andorra és Hollandia elleni selejtező előtt már voltam kerettag" – kommentálta a Nemzeti Sport megkeresésére a kapitány meghívóját Gyömbér Gábor.

A Ferencváros játékosához hasonlóan a Videotonban kölcsönben szereplő Juhász Rolandot is váratlanul érte a meghívó.

„Az utóbbi három mérkőzésen nem voltam kerettag, ezért nem számítottam a behívásomra. Bizonyítani akarom, hogy jó döntés volt újra számításba venni" – mondta a védő.

A Lech Poznan kölcsönjátékosa, Lovrencsics Gergő először kapott meghívót a keretbe.

„A huszonhármas keretbe még akkor is nagyon nagy megtiszteltetés bekerülni, ha nem vébéselejtező, hanem felkészülési találkozó vár a válogatottra. Amikor tavaly nyáron Poznanba kerültem, nem az járt a fejemben, hogy légiósként nagyobb az esélyem a válogatottságra, mint a Lombardból, sokkal inkább bizonyítani akartam. Ha valaki akkoriban velem kapcsolatban a nemzeti együttesről beszél, biztosan furcsán nézek rá. Akkor kezdett el foglalkoztatni a gondolat, amikor a Lechhel hét mérkőzést nyertünk meg sorozatban, és tudtam, Egervári Sándor megnézi a Legia elleni rangadónkat. Egy biztos, nekem továbbra is keményen kell dolgoznom" – kommentált a szélső.

A kerethirdetés kapcsán Egervári Sándor is elmondta a véleményét. „A középpályáról és a támadósorból olyan labdarúgókról kellett lemondanunk sérülés miatt, mint Hajnal Tamás, Gera Zoltán, Szakály Péter vagy Szalai Ádám. Velük az ősszel éppúgy szeretnénk ismét számolni, mint az addigra reményeink szerint ismét jó formába lendülő Rudolf Gergellyel. Fontos játékosokról kellett lemondanunk, de így lehetőségünk nyílt az ETO-ban remeklő Varga Roland vagy a lengyel bajnokságban kimagaslóan teljesítő Lovrencsics Gergő meghívására. Ami Juhász Rolandot illeti, ő fontos szereplője a magyar labdarúgás utóbbi évtizedének, és most is a segítségünkre tud lenni, noha a csúcsformáját még nem is érte el" – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Egervári tegnap még Varga Rolandról is beszélt, de a támadó tegnap megsérült a DVSC-Teva elleni kupadöntőben, le kellett cserélni, kérdéses, hogy ez a sérülés befolyásolja-e majd válogatott szereplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik