NS: Zsebben éreztük a három pontot… - szombat

2013.03.23. 00:14
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:
• Ilyen tényleg nincs… Zsebben éreztük a három pontot, ám jött a 92. perc... Mindent, amit a 2–2-vel végződő Magyarország–Románia világbajnoki selejtezőről tudni érdemes! Nyilatkozatok, osztályzatok, gólok, és az a bizonyos végső döfés... Na és milyen volt a hangulat a Stadionon kívül?

• Nem új szerep, csak szakmai kirándulás, tapasztalatszerzés volt Kassai Viktornak, hogy elvállalta a csütörtöki Videoton–Pécs Ligakupa-elődöntőn az egyik alapvonali játékvezető szerepét. A 2011-ben a világ legjobbjának megválasztott bíró elmondta, nemcsak a gólokra, hanem a szabálytalanságokra is figyelni kell a vonal mögül.

• A visszavágókat rendezik a hétvégén a Ligakupa elődöntőjében. Szombaton a Ferencváros 3–1-es előnnyel fogadja az élvonalban kieső helyen szerénykedő Egri FC-t, s hatalmas meglepetés lenne, ha a fővárosi együttes nem jutna be az április 24-i döntőbe. A finalista ellenfele a vasárnapi, Pécsi MFC–Videoton összecsapáson derül ki, a fehérváriak ugyancsak 3–1-es előnyt szereztek az első mérkőzésen.

• Úgy látszik, a férfi BL-nyolcaddöntőben egyszerűbb dolga lesz szombaton az MKB Veszprémnek a Spanyolországban is legyőzött (23–20) León ellen, mint a Pick Szegednek vasárnap a lengyel Kielcében, ahová sérülésektől tizedelve, szerény előnnyel (26–25) utazik. Mert azt mondja a volt leóni, Laluska Balázs, hogy...?

• Négy év után ismét Sopron ad otthont a női Magyar Kupa négyes döntőjének, és a három rivális kulcsjátékosai is úgy vélik, a bajnoki alapszakasz első helyét veretlenül megszerző házigazdának minden esélye megvan címe megvédésére. Hogy látják az esélyeket az érintettek?

Michelisz Norbert az utóbbi hetekben már vágta a centit. A túraautó-világbajnokság tavalyi privát győztese ugyanis vadonatúj Hondával vág neki a szezonnak, amellyel néhány napja találkozott először, de kijelenthetjük, szerelem volt első látásra.

• Kirúgtuk az edzőt, jöhet az új! Mégis, ki irányítson addig? Ez örök dilemma a klubvezetők számára, akik az átmeneti időszakot gyakran az addigi másodedző feljebb léptetésével hidalják át, s bizony sok szakember van, akit az új tréner érkezése után újfent segítővé minősítenek vissza. Bár örökös másodedzők, nekik is vannak jelentős céljaik. Összeállításunkban négy tréner történetét olvashatják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik