NS: talpra állt a válogatott; hogyan fogadták Veszprémben a Kielt? - szerda

Vágólapra másolva!
2013.03.27. 00:21
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

A Románia elleni sokk után talpra álló magyar válogatott bravúros döntetlent ért el Isztambulban, ezzel a csoport második helyéről várhatja a világbajnoki selejtezősorozat folytatását! Mi történt a meccsen? Riport a helyszínről! Hogy látták a kapitányok? Mik az osztályzatok? Mindent, amit a meccsről tudni érdemes!
A Románia elleni sokk után talpra álló magyar válogatott bravúros döntetlent ért el Isztambulban, ezzel a csoport második helyéről várhatja a világbajnoki selejtezősorozat folytatását! Mi történt a meccsen? Riport a helyszínről! Hogy látták a kapitányok? Mik az osztályzatok? Mindent, amit a meccsről tudni érdemes!

*
Csütörtökön ünnepélyes alapkőletétellel kezdetét veszi az új Albert Flórián Stadion építése. Nem, nem tévedés, az építkezés – ha csak fél órával is – előbb kezdődik a bontásnál. A kivitelező ezzel oszlatná el a szurkolói aggodalmakat, hogy a harminckilenc éves létesítményt szétszedik, lerombolják, és nem marad más, csak a hűlt helye.

*
Újra beindult a Mezőkövesd, és már csak két ponttal áll az éllovas Békéscsaba mögött az NB II Keleti csoportjában. Van esély a feljutásra, még akkor is, ha az ősz második felét alaposan elrontotta. Véber György vezetőedző úgy véli, a gárda mentálisan sokkal erősebb, mint az előző szezonban volt. Feljutás vagy...?

*
Ne szépítsük a dolgot: a nyomdafestékkel rettentően rossz viszonyban lévő kifejezések is elhagyták egy-egy veszprémi játékos és szakvezető száját, amikor kiderült, a BL-negyeddöntőben a német THW Kiel ellen játszik az MKB Veszprém. Miért is?

*

Véget ért a férfi Adria-liga alapszakasza, amelyben a sorozat 12 éves története során először vett részt magyar csapat a Szolnok révén. Az Olaj a kezdeti kalkulálható nehézségek és vereségek és az ezt követő személyi változások után megvetette lábát a délszláv elitligában, és tisztességesen helytállt a roppant erős bajnokságban. Hogyan tovább?

*
Hosszas gondolkodás követően a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert úgy döntött, folytatja válogatottbeli pályafutását. A 227 napot kihagyó balkezes beszélt az újrakezdésről, bemutatkozásáról az újoncoknak és arról, hogy éppen olyan meccsekre van szüksége a nemzeti csapatnak, mint amilyennek a szerdai, Olaszország elleni világliga-rangadó ígérkezik. De megy a zrika?

*
Fernando Alonso nem roppant össze sepangi kiesése után, sőt. A spanyol úgy véli, könnyedén tartani tudta volna a Red Bull tempóját, amely a hétvégi balhéval kimutatta a foga fehérjét. Folytatódik a pszichológiai hadviselés...

*
Egyre nehezebb utat találni. Máriási Zsolt órákig mesélhetne erről. Negyvenöt esztendős, ötszörös válogatott, egykori kiváló futballista, aki nem találja helyét a világban. Próbálkozott ezzel, azzal, ilyen melóval, olyan alkalmi munkával. És persze edzősködött is, például Ózdon az NB III-ban, de nem jött a pénz, nem jött a nagy lehetőség. Így történhetett, hogy a magyar válogatott korábbi labdarúgója egyszer csak Kazahsztánban találta magát, Tengizben, az olajmezőn, ahol lakatosként, segédmunkásként, kétkezi melósként dolgozott. Tegyük hozzá rögtön, jó pénzért, de kemény világ az, nagyon is kemény. Különösen egy korábbi futballista számára. Elveszett kedvenc rovatunkban a volt válogatott játékos története.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik