Románia: a Bundesliga magyarjait méltatják

Vágólapra másolva!
2013.02.27. 12:31
A román Libertatea című lap interjút készített Marcel Raducanuval, a Borussia Dortmund korábbi labdarúgójával, aki a Németországban futballozó magyarok teljesítménye láttán úgy véli: Romániának nehéz dolga lesz a magyar válogatottal a közelgő budapesti világbajnoki selejtezőn.

„A Bundesliga magyarjai lendületben vannak. Mindannyian! Nehéz mérkőzés vár ránk Budapesten. Hajnalt jól ismeri a román közönség az Európa-ligából, a Mainzban játszó Szalai magas, hatékony támadó, aki már egy csomó gólt szerzett ebben a szezonban” – mondta a játékosként 21 válogatott mérkőzésen pályára lépő, jelenleg 58 esztendős Raducanu, aki hosszú évek óta futballiskolát üzemeltet Dortmundban, ennélfogva jól ismeri a Bundesligában vasárnap csereként pályára lépő Bajner Bálintot is.

„Lehet, hogy behívják Bálintot is, a srácot, aki a hét végén bemutatkozott a Dortmund első csapatában – folytatta Raducanu, aki az újságírói kérdésre, miszerint „Tényleg olyan jó játékos?”, a következőt válaszolta: – Ezt még korai lenne kijelenteni, de tény, hogy nagy ígéret. Magas, erős futballista, Lewandowskit helyettesítette.”

Szóba került Huszti Szabolcs is, aki bár a napokban izomsérülést szenvedett, Raducanu szerint bizonyosan játszani fog Románia ellen – ez az egyetlen hibapont a román szakember értékelésében, aki nyilván nem értesült Huszti és Egervári Sándor magyar szövetségi kapitány konfliktusáról (vagy mindenkinél többet tud...). A lap lábjegyzetben mindenesetre megemlíti: Husztit időközben megoperálták, nem játszhat a vb-selejtezőn.

Raducanu úgy véli: a magyar labdarúgók manapság sokkal jobban érvényesülnek a Bundesligában, mint a román légiósok. „Lehet, hogy jobb ajánlatokat kapnak, lehet, hogy jobb tanácsokkal látják el őket, nem tudom, de ez az igazság” – tette hozzá, példaként említve a jelenleg sérült Ciprian Maricát, aki szerinte rosszul teszi, hogy általában az edzőket kárhoztatja azért, ha nem kap játéklehetőséget, vagy nem azon a posztot játszik, ami a legjobban fekszik neki.

A mindkét országban sorsdöntőnek tekintett Magyarország–Románia vb-selejtezőt március 22-én rendezik meg a Puskás Ferenc Stadionban, jelen állás szerint zárt kapuk mögött. Mindkét válogatott kilenc pontot szerzett eddigi négy mérkőzésén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik