U21: Róth az eddig kevesebbet játszókra számít a Csákvár ellen

Vágólapra másolva!
2013.01.24. 18:28
Róth Antal szövetségi edző elsősorban azokat a játékosokat hívta meg a vasárnap induló edzőtáborozásra, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a bizonyításra. Célja, hogy ütőképes keret álljon össze a korosztályos Eb-selejtezők kezdetére – számolt be róla az mlsz.hu.

Vasárnap délután Telkiben találkoznak az U21-es válogatott keretének tagjai. A bő kétnapos összetartás végén, kedden 13 órakor az NB II-es Csákvári TK ellen játszanak edzőmérkőzést.

„A keretbe most elsősorban azokat az NB II-ben szereplő fiatalokat hívtam meg, akik eddig vagy kevesebb lehetőséget kaptak, vagy még nem kapták meg tőlem a bizonyítás lehetőségét – mondta el az mlsz.hu-nak nyilatkozva Róth Antal szövetségi edző. – E mellett figyelembe kellett vennem azt a tényt is, hogy a behívott játékosoknak ne kelljen kihagyniuk klubcsapatuk külföldi edzőtáborát, így egy héttel később egy újabb edzőtáborozásra kerül sor a bő keret másik fele számára."

Róth Antal január 31-én részt vesz az UEFA székházában rendezendő, az U21-esek következő Európa-bajnoki selejtezőinek csoportsorsolásán. A magyar válogatott öt, illetve hatcsapatos csoportba kerülhet, és a program kialakítása után 2013 őszén kezdi meg a sorozatot.

„A mostani összetartások során fokozni kívánom a versenyszellemet a játékosaimban, hiszen folyamatos jó teljesítménnyel továbbra is be lehet kerülni az U21-es válogatott Európa-bajnoki selejtezőkön részt vevő keretébe" – tette hozzá Róth Antal, aki elmondta, a folyamatos rivalizáció is hozzájárul a futballisták fejlődéséhez, teljesítményük javulásához.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dombó Dávid (Dunakanyar-Vác), Czuczi Márton (Budapest Honvéd)
Védők: Pál Dávid (Zalaegerszegi TE), Króner Martin (Dunakanyar-Vác), Jagodics Márk (Szombathelyi Haladás), Izing Martin (DUNA FC Tatabánya), Tóth Ferenc (MTK Budapest), Zsirai Martin (Szombathelyi Haladás), Juhász Dániel (Zalaegerszegi TE), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)
Középpályások: Szeles Tamás (Szombathelyi Haladás), Kalász Milán (Szombathelyi Haladás), Papp Kristóf (Dunakanyar-Vác), Tölgyesi Viktor (Gyirmót FC), Holman Dávid (Ferencvárosi TC), Patvaros Zsolt (Kecskeméti TE), Vass Patrik (MTK Budapest), Baracskai Roland (Puskás Akadémia)
Támadók: Batizi-Pócsi Balázs (MTK Budapest), Pekár László (Kecskeméti TE), Szécsi Márk (Debreceni VSC-TEVA), Czafit Richárd (Szombathelyi Haladás)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik