Egervári: Stieber ügyes, de még fejlődnie kell

Vágólapra másolva!
2010.11.08. 17:04
null
Stieber Zoltán (balra) hétről hétre bizonyít a német másodosztályban (Fotó: Imago)
Stieber Zoltán ügyes labdarúgó, de versenytársai jelenleg előrébb tartanak nála – ez Egervári Sándor véleménye a sok szurkoló által a válogatottba követelt aacheni támadóról. A szövetségi kapitány blogjában számolt be hétvégi tapasztalatairól.

A litvánok elleni keret kihirdetését követően a Nemzeti Sport Online Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal értékelte azon játékosok helyzetét, akik ezúttal nem kaptak meghívót a válogatottba. A kapitány akkor azt is elárulta, hogy a hétvégén megtekinti a sok szurkoló által a nemzeti csapatból hiányolt Stieber Zoltán játékát, és a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján vezetett blogjában be is számolt a látottakról.

„A hét végén megint útra keltünk Kenyeres Imre kollégámmal, és ezúttal Münchenbe utaztunk el – olvasható Egervári élménybeszámolója blogjában. –  A Bundesliga másodosztályában az 1860 München, azaz Király Gábor csapata az Alemannia Aachent fogadta, amelyben a hírek szerint Stieber Zoltán hetek óta remek teljesítményt nyújt. Szerettünk volna a saját szemünkkel is meggyőződni a magyar játékos formájáról, de természetesen kíváncsiak voltunk Király Gáborra is.”

A jelek szerint a fiatal balszélső játéka elnyerte a szakember tetszését: „Stieber Zoltán rendkívül ügyes labdarúgó, pompás a bal lába, és maradéktalanul támadó feladatot kell ellátnia. Ennek meg is felelt, egy gólpassz fűződött a nevéhez. Ugyanakkor ki kell mondani, hogy a jelenlegi keretnek azon tagjai, akikkel versengenie kell a posztjáért, ma még előrébb tartanak, ám Stieber Zoltán továbbra is a látókörünkben marad, figyelemmel kísérem a szereplését.”

Egervári az idei év utolsó válogatott mérkőzésének, a Litvánia elleni felkészülési találkozónak is szentelt néhány mondatot.

„A keret jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést a litvánok elleni barátságos mérkőzésre Telkiben. Addig a hazai meccsdömpinget használom ki tapasztalatszerzésre, kedden és szerdán a Magyar Kupában, a hétvégén pedig a bajnokságban rendeznek izgalmasnak ígérkező találkozókat, amelyeken megfigyelhetjük az itthon játszó kerettagokat. Örömmel tölt el, hogy a Videoton és a Debrecen – ez a két csapat adja a legtöbb kerettagot – továbbra is meggyőzően teljesít, és a kiszemeltjeink jó formában futballoztak. Remélem, ezt a formát tartósan meg is őrzik, a litvánok ellen biztosan szükség lesz rá” – olvasható a kapitány véleménye.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A LITVÁNOK ELLENI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok: Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (1860 München)
Védők: Lázár Pál (Videoton FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Newcastle United), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA)
Középpályások: Koman Vladimir (Sampdoria), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Elek Ákos (Videoton), Varga József (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA)
Támadók: Rudolf Gergely (Genoa), Szalai Ádám (Mainz), Priskin Tamás (Ipswich Town)
Biztonsági tartalékok: Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Koltai Tamás (Győri ETO FC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik