Koeman: Gerának is meg kell adni a második esélyt!

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 18:35
null
Koeman hisz abban, hogy sikeres lehet a magyar válogatottal (Fotók: Németh Ferenc)
A Németország  és a Hollandia elleni felkészülési mérkőzések előtt álló magyar labdarúgó-válogatott ma délután Telkiben tartott sajtónyilvános edzést. Az első  húsz percben gyermeklabdarúgókkal együtt készültek Juhász Rolandék, akik később a lelátóról nézték végig a felnőttek edzését. Szintén ott voltak a tribünön az U21-es válogatott tagjai is. Az edzést követően Erwin Koeman szövetségi kapitány elmondta, legalább annyira fontos nekünk ez a két mérkőzés, mint a világbajnoki címre törő ellenfeleinknek. A válogatottban több fiatal játékos is szerepelt az edzésen, így Gulácsi Péter, Lázok János, Koman Vladimir, Németh Krisztián és Elek Ákos. 

Juhász Roland, a magyar válogatott csapatkapitánya a délelőtti sajtótájékoztatót követően ismét  állta az újságírók rohamait. „Sokkal kellemesebb feladat délután edzeni a válogatottal, mint egy nehéz ügyben sajtótájékoztatón megszólalni, ugyanakkor nagyon fontos volt kiállni az igazság mellett, hiszen alaptalan vádak hangzottak el Vladan Filipoviccsal kapcsolatban. Ez is feladataim közé tartozik, hogy megszólaljak ilyen ügyben, de tény, hogy jobban éreztem magam a pályán a válogatottbeli csapattársaimmal. Nagyon fontos számunkra ez a felkészülés, hiszen legközelebb csak szeptemberben lesz lehetőségünk találkozni, és akkor már fontos Európa-bajnoki selejtezőt kell játszani. Olyan komolyan vesszük az előttünk álló két meccset, mint a világbajnokságra készülő ellenfeleink."

Erwin Koeman szövetségi kapitány szintén úgy véli, hogy éles meccsek előtt áll csapata. A kapitány szerint ilyen erősségű ellenfél ellen lehet fejlődni, a fiatalok is megtapasztalhatják most, hogy milyen jobb játékosok ellen játszani, olyan együttes ellen gyorsabban kell gondolkozni. „Azt gondolom, hogy a játékosaim érettek arra, hogy felvegyék a versenyt a német vagy a holland klasszisokkal, mindenkinek ilyen mérkőzéseken kellene játszania, hogy fejlődjön. Juhász Roland, Dzsudzsák Balázs vagy éppen Vadócz Krisztián már megfogta ezt a tempót, és most a fiatalok is ízelítőt kaphatnak ebből."

A szövetségi kapitányt ismét sokan kérdezték a Gera-üggyel kapcsolatban. Erwin Koeman a felvetésekre a következőképpen reagált: „Ismerem Gera Zoltán álláspontját, ez alapján fogok dönteni az üggyel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell adni a második esélyt."

Erwin Koeman szintén őszintén válaszolt a jövőjét firtató kérdésekre. „Az első perctől fogva voltak olyanok, akik nem mellettem álltak, biztos most is vannak sokan, akik örülnének a távozásomnak, de furcsállom ezeket a véleményeket, hiszen a csapat szereplésével kapcsolatban jók a visszhangok Európában, azt mondják, hogy előrelépett a csapat, és ezzel én is egyetértek. Persze, tisztában vagyok vele, hogy én vagyok idegen közegben, ezért nekem kell alkalmazkodnom az itteni viszonyokhoz. Valóban voltak ajánlataim, három klub is megkeresett, de mindet visszautasítottam, mert szeretnék tovább dolgozni magyar szövetségi kapitányként. Hiszek benne, hogy sikeres tudok lenni ezzel a csapattal. Ugyanakkor kétoldalú a dolog, nekik is hinniük kell bennem."

A szövetségi kapitánytól megkérdeztük, mit szól azokhoz a hírekhez, hogy szóba került a neve a bahreini válogatottnál. Erwin Koeman erre mosolyogva reagált. Azt mondta, hogy nem kereste őt senki a bahreini labdarúgó-szövetségtől, ha komolyan gondolnák a kinevezését, akkor legalább megkeresték volna.

Koman Vladimir és Németh Krisztián nagy kedvvel edzett a nagyválogatottal
Koman Vladimir és Németh Krisztián nagy kedvvel edzett a nagyválogatottal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik