U19-es válogatott: táborzáró siker a Szigetszentmiklós ellen

MLSZ MLSZMLSZ MLSZ
Vágólapra másolva!
2010.02.17. 16:57
Címkék
A hazai rendezésű, májusi Eb-elitkörre készülő U19-es labdarúgó-válogatott szerdán a Szigetszentmiklós elleni előkészületi mérkőzéssel fejezte be négynapos telki edzőtáborozását. A Szapor Gábor által irányított együttes 2–1-re győzött, a korosztályos gárda góljait Tischler Patrik és Márkus Gábor szerezte.

Válogatottunk az első játékrészben Antal Botond – Gyűrű László, Kelemen Dávid, Major Ádám, Eszlátyi István – Egerszegi Tamás, Kulcsár Kornél, Ladányi Tibor – Varga Tamás, Tischler Patrik, Skriba Máté, a másodikban Antal Botond – Nagy Tibor, Kálnoki Kis Dávid, Major Ádám, Pados József – Zsdrál Miroslav, Kelemen Dávid, Németh László – Rácz Ferenc, Márkus Gábor, Simon Krisztián összeállításban szerepelt.

Jól kezdett a korosztályos válogatott, s a 10. percben Tischler Patrik egy kiugratást követően 15 méterről a kapuba bombázott. Nem sokkal később szabadrúgás után egyenlített az SZTK-Erima, s bár a félidő finisében még adódtak helyzetei a nemzeti együttesnek, az eredmény a szünet előtt nem változott. A második félidőben gyorsan gól született, Márkus Gábor kilépett a védők közül, majd a kapus mellett a hálóba passzolt. A vezetés birtokában az U19-es együttes magabiztosan futballozott, ígéretes akciókat vezetett, de újabb gólt már nem tudott szerezni.

„A mérkőzés jelentette a csúcsterhelést, erre építettük fel az összetartást, hiszen a győzelem mindig fontos, a felkészülési mérkőzéseken is – nyilatkozta Szapor Gábor. – Elégedett voltam a csapat teljesítményével, jól játszottunk, akár három-négy gól különbséggel is győzhettünk volna. Gyorsaságban, dinamikában még előreléphetünk, de a felkészülés első időszaka mindenképpen sikeres volt.

A csapat március elején is játszik két előkészületi meccset, akkor Horvátország korosztályos gárdája lesz az ellenfél.

A májusi Eb-elitkörben a mieink Portugália, Románia és Görögország korosztályos együttese ellen küzdenek a továbbjutásért; a csoport győztese kijut a nyári, nyolccsapatos franciaországi kontinensviadalra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik