Megvan Erwin Koeman 24 fős kerete Dánia és Svédország ellen

Vágólapra másolva!
2008.08.26. 17:35
Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 24 fős keretét a dánok és a svédek elleni világbajnoki selejtezőkre. A szakvezető pénteken szűkíti tovább a névsort.

Erwin Koeman szövetségi kapitány kijelölte 24 játékosból álló keretét a dánok és a svédek elleni világbajnoki selejtezőkre. A két mérkőzést szeptember 6-án (Puskás-stadion), illetve szeptember 10-én (Stockholm) játsza a magyar csapat.

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu tájékoztatása szerint a szakvezető péntekre tervezi a keret szűkítését

Akik akkor is a listán szerepelnek, hétfőn találkoznak, és hatnapos edzőtáborral készülnek az elkövetkező mérkőzésekre.

Korábban megírtuk, hogy a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Morten Olsen is kijelölte keretét, illetve annak egy részét. A szakember egyelőre csak tizenöt futballistát nevezett meg. A keret többi részét később, a hétvégi dán bajnoki forduló után jelöli ki Olsen.

A keretbe meghívót kapott a nagy nevek közül Jon Dahl Tomasson, Daniel Agger, Christian Poulsen és Nicklas Bendtner is.

Olsen a hétvégén további nyolc játékost hív be a válogatott keretbe, az azonban biztos, hogy nem számíthat a sérüléssel bajlódó Thomas Kahlenbergre, Jesper Grönkjaerre és Martin Jörgensenre.

Érdekesség, hogy a kapus Thomas Sörensen, akinek nem kis szerepe van egyébként abban, hogy Fülöp Márton nem a Stoke Cityben foytatja pályafutását, 75. válogatottságát ünnepelheti Budapesten, persze csak ha neki szavaz bizalmat a kapitány.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE

Kapusok: Babos Gábor (NEC Nijmegen), Fülöp Márton (Sunderland AFC), Köteles László (Diósgyőri VTK),
Védők: Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Bodnár László (Red Bull Salzburg), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vaskó Tamás (US Avellino), Lőw Zsolt (TSG 1899 Hoffenheim), Vanczák Vilmos (FC Sion), Tímár Krisztián (Plymouth Argyle), Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade)
Középpályások: Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Gera Zoltán (Fulham FC), Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen), Dárdai Pál (Hertha BSC), Halmosi Péter (Hull City), Vass Ádám (Brescia), Tóth Balázs (Racing Genk), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Huszti Szabolcs (SV Hannover '96),
Csatárok: Orosz Péter (OFI Kréta), Priskin Tamás (Watford FC), Rudolf Gergely (DVSC-TEVA)


A DÁN VÁLOGATOTT 15 FŐS KERETE

Kapusok: Jesper Christiansen (FC Köbenhavn), Stephan Andersen (Bröndby), Thomas Sörensen (Stoke City)
Védők: Daniel Agger (Liverpool), Lars Jacobsen (Everton), Martin Laursen (Aston Villa), Per Kroldrup (Fiorentina)
Középpályások: Christian Poulsen (Juventus), Daniel Jensen (Werder Bremen), Michael Silberbauer (Utrecht), Martin Retov (Hansa Rostock), Martin Vingaard (Esbjerg)
Csatárok: Dennis Rommedahl (Ajax), Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Arsenal)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik