A magyar csoda vége: a szerencsésebb olaszok jutottak a döntőbe

Vágólapra másolva!
2008.07.23. 17:37
Sisa Tibor csapata egyenrangú ellenfele volt Olaszországnak, de míg Németh Krisztiánék több nagy helyzetet is kihagytak, addig az olaszok Fernando Forestieri góljával vezetést szereztek a 65. percben. Előnyüket pedig meg is tartották a találkozó végéig, így Olaszország jutott be az U19-es Európa-bajnokság szombati, jabloneci döntőjébe.
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ TUDÓSÍTÁSUNKAT!
Fotó: Mirkó István
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ TUDÓSÍTÁSUNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ TUDÓSÍTÁSUNKAT!
Fotó: Mirkó István
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ TUDÓSÍTÁSUNKAT!

Fernando Forestieri sajnos megcsinálta. Csereként beállt, győztes gólt szerzett, s megakadályozta, hogy a magyar csoda tovább folytatódjon. Az olasz játékos a találkozó 65. percében szenzációs gólt szerzett, az előny pedig kitartott a meccs végéig. Az olaszok 1–0-ra nyertek az U19-es Európa-bajnokság elődöntőjében.

Pedig nem ijedt meg a magyar csapat nagyobb nevű ellenfelétől. Miért is tette volna? Sisa Tibor együttese többször is bizonyított már a tornán – sőt előtte is. És most is. Rögtön a második percben, amikor Koman Vladimir lőtt éles szögből, Vincenzo „Buffon” Fiorillo azonban hárított.

Az első félidő elején az olasz csapat ugyan többet birtokolta a labdát, de magyar kontratámadásokban mindig benne volt a veszély.

A két-háromezer szurkoló által bíztatott, szinte hazai pályán futballozó magyar válogatott az első félidő második felében rendkívül jól játszott. A vezető találatot azonban nem sikerült megszereznie.

A legközelebb Németh Krisztián állt a gólszerzéshez. A Liverpool játékosa azonban közelről (tegyük hozzá lesről) csak a kapufát találta el.

A némi magyar fölényre bizonyíték, hogy Francesco Rocca, az olasz válogatott szakvezetője Giovani Formiconi helyett Fernando Forestierit küldte a pályára. A kis „tízes” becserélése pedig nagyon bejött.

A második félidőre egy csapásra megváltozott az olasz együttes támadójátéka. Ennek ellenére a két kapu felváltva forgott veszélyben. Hagyott ki helyzetet Németh, lőtt távolról ígéretesen Busai Attila, gólt mégis az olaszok szereztek. Nem is akármilyent.

Forestieri klasszismozdulattal vette át a labdát a tizenhatos bal oldalánál, majd nem kevésbé remek mozdulattal pöckölt Gulácsi mellett a hosszú sarokba.

A 65. perc eseménye pedig végzetesnek bizonyult. A mérkőzés hajrájában az olaszok megduplázhatták volna előnyüket (Okaka Chuka közeli lövésénél például a torna bravúrját mutatta be Gulácsi), míg a magyarok igazán nagy gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani – egészen az utolsó percig. Ekkor Gosztonyi kiszorított helyzetben szép lővést eresztett a kapu irányába, az egész meccsen jól védő Vincenzo Fiorillo azonban ezúttal is hatalmasat hárított.

Az olasz válogatott bejutott az Eb fináléjába, míg a magyar csoda az elődöntőben véget ért.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG


Helyszín: Plzen, Struncovy sady
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Svein Oddvar Moen (norvég)
Asszisztensek: Konrad G. Borg (máltai), Sander van Roekel (holland)

A KEZDŐCSAPATOK
OLASZORSZÁG MAGYARORSZÁG
1 Fiorillo 1 Gulácsi
2 Darmian 5 Debreceni
5 Tagliani 13 Szekeres
6 Gentili 14 Présinsger
13 Formiconi 2 Busai
14 Albertazzi 3 Korcsmár
4 Garibaldi 6 Gál A.
15 Poli 7 Koman
16 Bonaventura 11 Szabó L.
7 Paloschi 17 Gosztonyi
9 Okaka Chuka 9 Németh K.
Szövetségi edző: Szövetségi edző:
Francesco Rocca Sisa Tibor

Gólszerző(k): Forestieri (65.)
Cserék: Formiconi helyett Forestieri (a szünetben), Paloschi helyett Eusepi (85.), ill. Busai helyett Bajner (77.)
Sárga lap: Albertazzi (15.), Darmian (29.), Forestieri (88.) ill Korcsmár (46.), (Szabó 90+3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik