Június elsejétől augusztus 31-ig Stadion Nyár a Puskás Ferenc Stadion

Vágólapra másolva!
2008.02.12. 14:09
Június elsejétől egészen augusztus 31-ig tartó sportfesztivál színhelye lesz a Puskás Ferenc Stadion, a Stadion Nyár elnevezésű programsorozatnak, illetve az argentin labdarúgó-válogatott fellépésének köszönhetően. A két esemény közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Stadion Nyár keretében az ország legnagyobb játszótere épül fel a létesítmény Szoborparkjában, a programokat pedig a júniusi labdarúgó Európa-bajnokság és az augusztusi pekingi olimpia köré szervezik.
Június negyedikén ismét Budapesten szerepel az argentin válogatott
Június negyedikén ismét Budapesten szerepel az argentin válogatott
Június negyedikén ismét Budapesten szerepel az argentin válogatott
Június negyedikén ismét Budapesten szerepel az argentin válogatott

A rendezők minden nap több ezer vendéget várnak, akiknek számos sportolási lehetőséget, kiállításokat és koncerteket kínálnak. A tervek szerint csak jelképes, 100-200 forintos napijegyek lesznek.

A FIFA világranglistáján első helyen álló argentin válogatott június 4-i, budapesti fellépésére február 21-től lehet megvásárolni a belépőket. A legolcsóbb jegy 5800, a legdrágább pedig 18 000 forintba kerül. A tikettekhez a stadion pénztárain és a megszokott IBUSZ-irodákon túl a Concert and Media jegyiroda több mint 200 értékesítő helyén lehet hozzájutni.

Az első 10 ezer belépő tulajdonosa sorsoláson vesz majd részt, amelyen értékes nyeremények találnak gazdára. A fődíj az lesz, hogy a szerencsés szurkolót kiviszik kedvenc argentin játékosának klubjához, ahol megnézheti a sztárt, illetve aláírt közös fényképet és mezt kap tőle.

A szervezők Revánsként hirdetik a találkozót, utalva arra, hogy a dél-amerikai együttes éppen 30 éve házigazdaként legyőzte (2-1) a magyar csapatot a világbajnokság nyitómérkőzésén, amelyet Nyilasi Tibor és Törőcsik András kiállítása miatt kilenc emberrel fejezett be a magyar együttes. Ennek apropóján meghívják az akkori két válogatott játékosait is.

Mint elhangzott, mindkét gárda komolyan veszi a mérkőzést és legjobb összeállításában lép pályára. A vendégekre pár nappal később két vb-selejtező vár, s arra készülnek majd, míg a magyaroknak, akárcsak tavaly a vb-győztes olaszok elleni meccs, bizonyítási lehetőséget kínál a találkozó.

Erdős László, a mérkőzést szervező cég ügyvezetője elmondta, a találkozó a tekintetben is rendhagyó, hogy ezúttal nem az MLSZ a szervező, s a magyar csapat is meghívott fellépő. Hozzátette, bár aláírt szerződés még nincs, de az összecsapást minden bizonnyal az RTL Klub közvetíti majd.

Török Ottó, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatója arról még nem tudott beszámolni, mennyi lesz a stadion maximális befogadóképessége, ugyanis még a minden ilyen nagyobb rendezvénynél szokásos statikai vizsgálatot el kell végezni, hogy a felső karéjból mely szektorok nyithatóak meg.

Az eseményen jelen lévő Elbert Gábor sportszakállamtitkár a távirati iroda érdeklődésére elmondta, hogy várhatóan márciusban születik döntés a Puskás Ferenc Stadion sorsáról.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik