Túl van az első edzésen a szlovákok ellen készülő válogatott

Vágólapra másolva!
2008.02.04. 20:04
Várhidi Péter szövetségi kapitány 70 perces edzést vezényelt a Szlovákia elleni, szerdai barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott játékosainak hétfőn Limasszolban. A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint Priskin Tamás, a Watford támadója kisebb sérülése miatt a bemelegítés után a többiektől külön gyakorolt, de a tréning végén részt vett a kétkapus játékban. A régi-új kapitány, Várhidi Péter Cipruson „debütál” ismét a válogatott kispadján, és a 2007. december 31-ig eltiltott Huszti Szabolcs is a szerdai, szlovákok elleni mérkőzésen térhet vissza a nemzeti csapatba.
Huszti Szabolcs és Dzsudzsák Balázs is topformában, a kezdőben azonban csak az egyiküket láthatjuk majd
Huszti Szabolcs és Dzsudzsák Balázs is topformában, a kezdőben azonban csak az egyiküket láthatjuk majd
Huszti Szabolcs és Dzsudzsák Balázs is topformában, a kezdőben azonban csak az egyiküket láthatjuk majd
Huszti Szabolcs és Dzsudzsák Balázs is topformában, a kezdőben azonban csak az egyiküket láthatjuk majd

HUSZTI SZÁMÁRA MOSTMÁR SZENT DOLOG A VÁLOGATOTTSÁG

"Örülök, hogy versenyhelyzet alakult ki a posztomon. A játékosok egészséges rivalizálása a csapat javára válik. Érdekes, hogy míg néhány éve azt lehetett hallani: hiányposzt a bal oldali támadó, és kevés a minőségi ballábas magyar labdarúgó, most hárman is pályázunk a csapatba kerülésért. Halmosi Péter hosszú ideje kitűnő teljesítményt nyújt Angliában, Dzsudzsák Balázs pedig parádésan szerepel a PSV-nél. Azonban én is remek formában vagyok. Számomra a válogatott szent dolog, ezért akár a kezdőbe, akár a kispadra ültet a kapitány, elfogadom, s ha lehetőséget kapok, teljes odaadással küzdök majd" – nyilatkozta Huszti Szabolcs a Nemzeti Sportnak.
A magyar válogatott hétfőn délután az előzetes terveknek megfelelően megérkezett Limasszolba, ahol szerdán, magyar idő szerint 18 órakor barátságos mérkőzést játszik Szlovákiával.

A küldöttség tagjai elfoglalták szálláshelyüket, majd Várhidi Péter szövetségi kapitány edzést vezényelt játékosainak.

A közel hetvenperces foglalkozáson ugyan minden kerettag részt vett, Priskin Tamás kisebb sérülése miatt azonban a bemelegítést követően külön gyakorlatokat is végzett. A közös játékba már az angol másodosztályú Watford támadója is bekapcsolódott.

Az edzés programjában sok páros és csoportos gyakorlat szerepelt, majd több mint félórás, jó hangulatú kétkapus játék következett.

Bár a tréning helyszíne ezúttal viszonylag gyenge talajú pálya volt, a hírek szerint a helyiek ígéretet tettek arra, hogy kedden kifogástalan felkészülési lehetőségről gondoskodnak a magyar nemzeti csapat számára.

Várhatóan most is a 4–2–3–1-es formációt játssza a válogatott, a legnagyobb kérdés, egyben kellemes gond Várhidi Péter kapitánynak, hogy ki tölti majd be a bal szélső pozícióját. Dzsudzsák Balázs, Halmosi Péter és Huszti Szabolcs is kirobbanó formában futballozik ugyanis klubjában.

Apropó, Huszti Szabolcs. A Hannover színeiben szombaton a HSV ellen gólt szerző sztár most tér vissza fél éves eltiltása után a magyar válogatottba.

Pillantsunk azonban át a túloldalra, a szlovák válogatott keret vasárnap találkozott Pozsonyban.

„A magyaroknál kimondottan ismerős nevekkel nem találkoztam, ugyanakkor, ha azokat a klubokat nézem, amelyekben ellenfelünk labdarúgói játszanak, az tiszteletet parancsol – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Jan Kocian szövetségi kapitány

A szlovák keretben egyébként tizennyolc labdarúgó közül tizennégy szerepel külföldi bajnokságban, gyakorlatilag a lehető legerősebb összeállításban állhat ki a válogatott a szerdai, limassoli összecsapásra.

Robert Vittek, a Nürnberg sérüléssel bajlódó csatára, Dusan Svento, a Slavia Praha középpályása, illetve Peter Petrás, az orosz FK Szaturn védője nem tarthat a csapattal Ciprusra, őket otthon játszó labdarúgók helyettesítik.

A magyar válogatott ellen minden bizonnyal pályára léphet a Napoli ifjú sztárja, Marek Hamsík, a Liverpool történetének legdrágább védője, Martín Skrtel, a Bundesliga 2004–2005-ös gólkirálya, Marek Mintál, illetve az ő utódjának beharangozott Stanislav Sesták.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik