Több változatás is tervez Várhidi Péter a kezdőcsapatban

Vágólapra másolva!
2007.11.20. 12:08
Szerdán este a Várhidi Péter szövetségi kapitány által irányított magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Ferenc Stadionban Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen lép pályára az Eb-címvédő görög együttes ellen. Csapatunk szombaton Moldovában sima, 3-0-s vereséget szenvedett a házigazdáktól, együttesünk játéka a mérkőzés nagyrészében messze elmaradt attól, amellyel az elmúlt hónapokban mutatott. A magyar csapatot irányító szakember így minden bizonnyal több változást hajt végre, már ami a kezdőcsapat összeállítást illeti. Valószínű, hogy lehetőséget kapnak a bizonyításra olyan játékosok, akik a közelmúltban maximum csereként léphettek pályára.
Buzsáky Ákos Gera Zoltán vagy Tőzsér Dániel helyén kezdhet a görögök ellen
Németh Ferenc
Buzsáky Ákos Gera Zoltán vagy Tőzsér Dániel helyén kezdhet a görögök ellen
Buzsáky Ákos Gera Zoltán vagy Tőzsér Dániel helyén kezdhet a görögök ellen
Németh Ferenc
Buzsáky Ákos Gera Zoltán vagy Tőzsér Dániel helyén kezdhet a görögök ellen

Várhidi Péter Chisinauban kényszerű okok miatt volt kénytelen megbontani alapcsapatát, hiszen Juhász Roland eltiltás, Vass Ádám pedig sérülés miatt nem lehetett társai segítségére. Előbbi helyettesítésével megbízott szélsőhátvéd, Csizmadia Csaba rendkívül céltalanul mozgott a számára idegen közegben, középen, míg Vadócz Krisztián nem tudott élni a bizonyítási lehetőséggel: teljesen eltűnt a mezőnyben.

A görögök ellen Juhász és Vass is játszhat, előbbi eltiltása lejárt, utóbbi felépült és szinte biztosan tudja vállalni a játékot. Hiányzót azonban ezúttal is kell pótolni, a csapat kapitánya, Gera Zoltán sárgalapos eltiltás miatt nem játszhat.

A szövetségi kapitány ennek szellemében vezényelte le a hétfői edzést, a szerdai kezdőt illetően különösen az egymás elleni játék során látott összeállítás adhat támpontot.

A kapuban változatlanul Fülöp Mártoné a bizalom - bár neki is volt és lesz jobb meccse a moldovainál -, előtte azonban ismét összeállhat az ősszel stabil védelem, Juhásszal és Vaskó Tamással középen, Szélesi Zoltánnal és Vanczák Vilmossal a két szélen.

Előttük a középpályán a védekező részt Vass és Tőzsér Dániel alkothatja, de mivel az AEK Athén légiósa is több, mint visszafogott volt Chisinauban - Vadóczcal együtt a 38. percben lecserélte őt a kapitány -, utóbbi a számára minden bizonnyal külön presztízzsel is bíró görögök elleni találkozót a kispadon kezdheti. (Zárójelben jegyeznénk meg, a júniusi, 2-0-s görög sikert hozó iráklioni összecsapáson sem igen villogott Tőzsér, sőt, rendkívül visszafogottan játszott „kvázi” kenyéradói ellen, tehát esetében ez aligha jelent plusz motivációt.)

Buzsáky viszont a moldovaiak ellen mutatott lelkes, harcos játékával bejátszotta magát a kezdőbe. Leginkább Gera helyetteseként jöhet szóba szerepeltetése együttesünk jobbszélén, de Tőzsér posztján is bevethető.

Utóbbi esetben a jobbszélsőnk a fiatal Filkor Attila lehet. Az Internazionale légiósának döntő érdemei voltak az olaszok elleni sikerben, számára plusz motivációt jelentett az olaszok elleni pályára lépés, de a csapatba nem sikerült bejátszani magát.

Hajnal Tamás sem élete meccsét játszotta Chisinauban, de őszi formája alapján helye még így is megkérdőjelezhetetlen a kezdőben. Priskin Tamás sem jelentett igazán gólveszélyt a moldovai kapura, bár az egyszemélyes csatársort alkotó futballista játéka mindig kiszolgáltatott társai teljesítményének.

Aki Chisinauban nem győzte meg nélkülözhetetlenségéről a kapitányt, az Dzsudzsák Balázs. Az olaszok ellen neki is nagyon kijött ugyan a lépés, de azóta nem igazán találja helyét és bizony többször is érezhető játékán és gondolkodásának gyorsaságán, hogy a csapatból egyedüliként nem külföldön, hanem a magyar élvonalban lép pályára hétről-hétre a bajnokikon. A debreceniek Eindhovenbe készülő balszélsőjét Halmosi Péter válthatja.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK: Fülöp Márton (Leicester City), Köteles László (Diósgyőr), Balajcza Szabolcs (Újpest FC)
VÉDŐK: Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Vermes Krisztián (Újpest FC), Vaskó Tamás (Bristol City FC), Balogh Béla (Colchester United), Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Vanczák Vilmos (FC Sion), Juhász Roland (Anderlecht)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Tóth Balázs (Racing Genk), Dzsudzsák Balázs (DVSC-TEVA), Halmosi Péter (Plymouth Argyle), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Leandro De Almeida (DVSC-TEVA), Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Buzsáky Ákos (QPR), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Vass Ádám (Brescia)
CSATÁROK: Feczesin Róbert (Brescia), Priskin Tamás (Watford FC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik