Várhidi Péter: Most kell megőriznünk a szerénységünket

Vágólapra másolva!
2007.10.18. 09:29
Szerda este a magyar labdarúgó-válogatott a már szinte biztos Eb-résztvevő Lengyelország otthonában 1-0-s győzelmet aratott barátságos, felkészülési mérkőzésen. Nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya, Várhidi Péter a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n értékelte a találkozón történteket.
Várhidi Péter szerint most már van mire szerénynek lennünk
NS-archív
Várhidi Péter szerint most már van mire szerénynek lennünk
Várhidi Péter szerint most már van mire szerénynek lennünk
NS-archív
Várhidi Péter szerint most már van mire szerénynek lennünk

"Most kell megőriznünk a szerénységünket, mert talán kijelenthetem, hogy már tényleg van mire szerénynek lennünk – nyilatkozta az internetes oldalnak Várhidi Péter, miután a magyar válogatott remek játékot bemutatva, egygólos győzelmet aratott Lódzban.

Az olaszok ellenit szenzációs 3-1-es sikert követően ismét egy - kis túlzással az európai elithez tartozó - erős válogatott ellen tudott mérkőzést nyerni Várhidi megfiatalított csapata. A lengyel nemzeti tizenegy jelen pillanatban a 16. a FIFA világranglistáján, így az ellenük aratott siker még akkor is nagy szó, ha több kulcsjátékosával nem számolt Leo Beenhakker szövetségi kapitány.

A siker értékét növeli, hogy a magyar válogatott cseppet sem volt alárendelt szerepre kárhoztatva Lódzban. A mérkőzés egészét tekintve több helyzetet dolgoztak ki Geráék, s a győzelem akár nagyobb különbségű is lehetett volna.

Gondoljunk csak Hajnal Tamás kapufájára vagy Priskin Tamás ordító ziccerére...

Nem is csoda, hogy Várhidi a meggyőző játék után optimista a jövővel kapcsolatban.

"Szervezetten, összefogottan és eredményesen játszottunk, ez a győzelem újra egy bizonyíték arra, hogy válogatottunk jó úton jár, valóban szép eredményeket érhet majd el" - nyilatkozta a kapitány, aki zárásként ismét megemlítette, hogy mennyire büszke játékosaira.

"A játékosoknak megismételtem azt, amit az Olaszország elleni győzelem után mondtam, azaz hogy legyenek büszkék magukra és egymásra, ahogyan én is az vagyok rájuk, valamint a csapat eredményeire is."

EMLÉKEZTETŐ:

KEZDŐCSAPATOK
LENGYELORSZÁG MAGYARORSZÁG
1 Fabianski 1 Fülöp
2 Jop 2 Csizmadia
3 Kielbowicz 3 Vaskó
4 Dudka 4 Juhász
7 Sobolewski 6 Vanczák
8 Golos 16 Vass Á.
10 Gargula 8 Tőzsér
5 Kosowski 11 Gera
11 Matusiak 10 Hajnal
13 Wasilewski 7 Dzsudzsák
18 Lewandowski 9 Feczesin
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Leo Beenhakker Várhidi Péter
Gószerző: Hajnal (80. - 11-esből)
Csere: 8 Golos helyett 9 Brozek, 10 Gargula helyett 6 Zahorski, 11 Matusiak helyett Zienczuk, 18 Lewandowski helyett 17 Kazmierczak (valamennyi a szünetben), 3 Kielbowicz helyett 16 Wawrzyniak, 13 Wasilewski helyett 15 Bartczak (minkettő a 83.), ill. 7 Dzsudzsák helyett 18 Halmosi, 9 Feczesin helyett 14 Priskin (mindketten a szünetben), 8 Tőzsér helyett 13 Leandro (76.), 11 Gera helyett 15 Buzsáky (78.), 10 Hajnal helyett 17 Filkor (93.)
Sárga lap: Golos (42.), Wsobolewski (59.), ill. Halmosi (51.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik