Gera Zoltánt szerda este még Gianluigi Buffon sem hozta zavarba

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.08.23. 08:29
Gera Zoltán egy góllal, és egy gólpasszal oroszlánrészt vállalt a világbajnoki címvédő olasz labdarúgó-válogatott elleni sikerből. A Gerzson becenévre hallgató játékmester elárulta; a tizenegyes előtt egy pillanatig sem görcsölt amiatt, hogy a világ legjobbja kapusa, Gianluigi Buffon állt a gólvonalon. A West Bromwich Albion 28 éves játékosa a harmadik gól előtt nem hezitált, a szituáció megkívánta, hogy lövés helyett a tisztán érkező társat hozza játékba.
Gera Zoltán magabiztosan lőtte Buffon mellett a hálóba a labdát
Gera Zoltán magabiztosan lőtte Buffon mellett a hálóba a labdát
Gera Zoltán magabiztosan lőtte Buffon mellett a hálóba a labdát
Gera Zoltán magabiztosan lőtte Buffon mellett a hálóba a labdát

”Erre a sikerre senki sem számított, büszkeséggel tölt el, hogy legyőztük a világbajnokot. Ráadásul úgy, hogy a második félidőben vesztett állásból felállva, háromszor is betaláltunk Rég volt ilyen jó a hangulat az öltözőben, de ezt a győzelmet a helyén kell tudni kezelni – mondta Gera Zoltán a Nemzeti Sport Online-nak. – Szeptemberben folytatódnak az Eb-selejtezők, és a tétmérkőzéseken is bizonyítanunk kell. Ez az este erőt adhat a folytatáshoz, el kell hinnünk, hogy a papíron esélyesebbnek tartott riválisok ellen is van keresnivalónk, hogy senki ellen sem állhatunk ki feltartott kézzel.”

A 63. percben Juhász Roland egyenlített, két minutummal később pedig Fabio Cannavaro a büntetőterületen belül buktatta Priskin Tamást. Mejuto Gonzalez a sípjába fújt, a labdát pedig Gera helyezte le a kaputól tizenegy méterre lévő mészcsíkra.


”Egyáltalán nem foglalkoztam azzal, hogy ki áll a kapuban, egyedül arra koncentráltam, hogy belőjem a tizenegyest. Ha csak egy pillanat erejéig is arra gondoltam volna, hogy a világ legjobb kapusa, Gianluigi Buffon áll velem szemben, akkor biztos, hogy hibáztam volna” –jegyezte meg a WBA irányítója.

Gera Zoltán a 76. percben előkészítőként jeleskedett; elcsente a labdát – a mélyen tudása alatt teljesítő – Cannavarótól, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta a csereként pályára lépő Feczesin Róbertet. A Brescia Calcio támadója közvetlen közelről betalált, így negyedórával a lefújás előtt 3-1 állt az eredményjelzőn.

”Miután labdát szereztem, akár lőhettem is volna, de éles volt a szög, az adott szituációban pedig egyértelmű volt, hogy a középen érkező társat hozzam játékba. Jól döntöttem” – fűzte hozzá Gera, aki mindenre elszánt autogramvadászok, és diadalittas drukkerek gyűrűjében hagyta el a Puskás Ferenc Stadion toronyépületét.

VIDEÓ – A MAGYARORSZÁG – OLASZORSZÁG (3-1) MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik