„Jó iparos módjára kell nekünk is megtanulni a futballt”

Vágólapra másolva!
2007.06.07. 11:17
Négygólos vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott Oslóban Norvégiától, és akárcsak Görögországban, most sem sikerült az ellenfél hálójába találni. Kiss László, a válogatott egykori kiváló csatára szerint – aki 1981-ben két mérkőzésen négy gólt rúgott a skandinávoknak – jelenleg nincs olyan Európa-klasszisunk, mint John Carew.
Tőzsér Dániel és Björn Helge Riise párharca
Reuters
Tőzsér Dániel és Björn Helge Riise párharca
Tőzsér Dániel és Björn Helge Riise párharca
Reuters
Tőzsér Dániel és Björn Helge Riise párharca
„Sok minden kavargott bennem a mérkőzés alatt” – kezdett hozzá a 33-szoros válogatott futballista. – „Amikor 1981-ben játszottunk velük, akkor egy olyan pályán volt a meccs, amelynek egyik oldalán lelátó, a másikon domboldal volt. Nekünk viszont volt egy remek állapotban lévő Népstadionunk. Azóta változtak az idők, a norvégoknak van egy központi stadionjuk, és több remek pályájuk, nálunk viszont a Puskás-stadion nincs igazán jó állapotban…”

Kiss László hozzátette, hogy az első félidőben nem volt rossz a magyar csapat. Az a kishitűség, ami jellemezte őket a görögországi mérkőzésen, ezúttal nem látszott. Viszont kaptunk négy gólt…

„A norvég csapatban két klasszis játékos van, Carew-n és Braatenen kívül a többiek derék iparosok, akik viszont nagyon jól megtanulták a futballt. Nekünk is ilyen jó iparos módjára kellene megtanulnunk ezt a játékot.”

Kiss László meglátása szerint az rengeteget számított, hogy John Carew-t egyszerűen nem tudták lefogni a magyar védők, fizikálisan nem voltak elég erősek hozzá.
„Nálunk csak az izlandiak kaptak több gólt a szerdai játéknapon. Nem tudunk védekezni, támadást felépíteni és azt befejezni. A hozzáállást viszont nem érheti kritika, hiszen ezúttal becsülettel küzdöttek a fiúk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik