Tőzsér Dániel a jövő szezonban újra a BL főtábláján szerepelne

T. CS.T. CS.
Vágólapra másolva!
2007.05.14. 11:52
A Ferencváros korábbi középpályása megtalálta a számítását a görög fővárosban, hiszen rendszeresen kezdőként kapott játéklehetőséget, a BL-ben például négyszer is az első perctől számított szolgálataira Serra Ferrer edző. Olyan élményekben lehetett része, mint a később BL-döntős AC Milan legyőzése a 70000-es athéni Olimpiai Stadionban. A 22 éves középpályás az AEK Empire-nek, a görög csapat saját sportmagazinjának értékelte a napokban első szezonját, ami az AEK internetes honlapján is olvasható.
Tőzsér Dániel alapember lett az AEK Athénban
Tőzsér Dániel alapember lett az AEK Athénban
Tőzsér Dániel alapember lett az AEK Athénban
Tőzsér Dániel alapember lett az AEK Athénban

A görög élvonalbeli bajnokság május 13-án, vasárnap ért véget, Tőzsér Dániel együttese az AEK Athén az ezüstérmet szerezte meg kilenc ponttal lemaradva az Olympiakosztól, de hét ponttal megelőzve másik nagy riválisát, a Panathinaikoszt. Ezzel az AEK újra elindulhat a Bajnokok Ligájában, a harmadik selejtezőkörben kapcsolódik be majd a sorozatba a 13-szoros görög bajnok. A magyar játékos a görög újságíróknak vont mérleget az idény végén, s mind csapata produkciójára mind saját teljesítményére büszke lehet a 2006-07-es szezon lezárultával.

Arra a kérdésre, hogy meg van-e elégedve az első idényével, a magyar játékos így felelt:
"Amikor a klubhoz érkeztem, úgy vélekedtem, semmit sem kell elsietnem, nem dől össze a világ, ha nem kapok rögtön kezdőként játéklehetőséget. Úgy voltam vele, minden nap keményen kell dolgoznom, és aztán előbb vagy utóbb meglesz a jutalma. Ehhez képest majdnem harminc mérkőzésen szerephez jutottam az idényben, így elmondhatom magamról, hogy alapemberré váltam a klubnál. Ez is azt jelzi, hogy jól ment a játék, de nem szabad elbíznom magam. Első idénynek ez nem volt rossz, egy profi futballista azonban soha nem lehet elégedett magával, mindig újabb és újabb célokat kell kitűznie magának. "

Tőzsér hozzátette, hogy úgy érzi, sok mindenben sikerült fejlődnie. Kiemelte, hogy olyan csapatok ellen léphetett pályára a Bajnokok Ligájában, mint a Lille, az Anderlecht, vagy az AC Milan, és ez sokat számít egy fiatal játékosnak. Védekezésben is sokat fejlődött, Magyarországon sokkal szabadabb szerepkörben futballozott.
"Úgy vélem, a játékom is nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lett valamivel, de lehet, hogy ez a korral jár."

A magyar játékos kitért az AEK szereplésére is:
"Szép idény volt ez a csapat számára. A bajnoki cím megszerzése nem jött össze, de a csapatnak volt tartása, és úgy hiszem, ezzel a szurkolók is tisztában vannak. Adódtak nehéz periódusaink, de az ilyesmi bármelyik gárdánál előfordul. A BL-ben majdnem továbbjutottunk a csoportkörből, egy ponttal maradtunk el a Lille-től. A következő szezonban újra bejuthatunk a főtáblára, élnünk kell majd a lehetőséggel."

A Ferencvárostól igazolt középpályás hozzátette, hogy különösen várja az újabb BL-szereplést, de legfőképpen bajnokságon szeretne nyerni. A budapesti zöld-fehérekkel is csak a második lett, és a kupadöntőt is elveszítették. Végre címet is szeretne szerezni, és erre minden esélye megvan az AEK-kal.
"Nagyon szerencsés a csapat összetétele, rutinos játékosokban és eltökélt fiatalokban sincs hiány. Azt hiszem, nagy jövője van ennek a gárdának."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik