Néha jobb semmit sem hallani

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2005.09.05. 22:55
Címkék
Idegesek a svédek, mégpedig amiatt, hogy múlt szombati ellenfelük, a bolgárok szövetségi kapitánya, Hriszto Sztoicskov csalást emleget - megvádolva az UEFA elnökét, Lennart Johanssont. Lars Lagerbäck kapitány ebben a helyzetben olyan nyugodt, mint egy hűvös skandináv diplomata.
Pontosan 20 órakor szálltak le tegnap a buszukról a klasszisokkal teletűzdelt svéd válogatott tagjai a budapesti Westend City Centerben található Hilton szálló előtt. A csapat tagjai nem tűntek túl frissnek, Fredrik Ljungberg, az Arsenal játékosa például walkmant hallgatott, de nemcsak ő, hanem a keret valamennyi játékosa sietett fel a szobájába.

Ám fel sem merülhetett bennük, hogy most eltűnjenek a nyilvánosság elől, hiszen néhány perccel később már sajtótájékoztatón kellett részt venniük. Ettől is igazi profik, hogy a magyar és svéd újságírók előtt már mosolygós, jókedvű és enyhén bizakodó labdarúgók jelentek meg. Fontos az enyhén szót kiemelni, hiszen Fredrik Ljungberg, Zlatan Ibrahimovic és Henrik Larsson nem győzte hangsúlyozni, hogy pokoli nehéz meccs vár rájuk szerda este a Puskás-stadionban. Persze lehet ez afféle udvarias gesztus is, ám amikor Lars Lagerbäck szövetségi kapitány ugyanezt megerősítette, már bizony kezdtük elhinni, hogy a svédek, akik néhány napja sima hármassal intézték el a bolgárokat, valóban tartanak tőlünk.

A nyugalom szobrát is megmintázhatnák Lars Lagerbäck kapitányról
A nyugalom szobrát is megmintázhatnák Lars Lagerbäck kapitányról
A nyugalom szobrát is megmintázhatnák Lars Lagerbäck kapitányról
"Nehéz kilencven perc lesz, ezzel valamennyien tisztában vagyunk - mondta Lars Lagerbäck. - Pontosan feltérképeztük a magyarokat, és bizony meg kellett állapítanunk, hogy Lothar Matthäus csapata majdhogynem tökéletes fizikai állapotban van, az utolsó pillanatig harcol a győzelemért, egyre inkább összeforr, vagyis veszélyes ellenfél. De nincs más választásunk, itt, Budapesten kell bebiztosítanunk a továbbjutást…"

Szóba került a sajtótájékoztatón Hriszto Sztoicskov nyilatkozata is. A bolgárok szövetségi kapitánya nehezen viselte el együttese hét végi stockholmi vereségét, és azt mondta, hogy Lennart Johansson, az UEFA svéd elnöke segíti hazája válogatottját, ezért is nyerhettek bírói támogatással a bolgárok ellen. Lars Lagerbäck azonban csak roppant szűkszavú véleményt fűzött a viharos ügyhöz.

"Nem szeretném kommentálni Hriszto Sztoicskov állítólagos nyilatkozatát - mondta a szakember. - Én nem hallottam, mit mondott, inkább a svéd újságírókat kellene megkérdezni erről…"

Ezután már az asztalnál ülő Arsenal-, Juventus- és Barcelona-csillaghoz, Fredrik Ljungberghez, Zlatan Ibrahimovichoz és Henrik Larssonhoz záporoztak a kérdések, ők pedig türelmesen, higgadtan válaszolgattak még a legegyszerűbb felvetésre is. Tisztelik az ellenfelet, ám egyöntetűen vendéggyőzelmet várnak. Persze mit is várhatna egy bombaerős svéd együttes, amely esetleges budapesti győzelmével már minimum pótselejtezőt érő helyet szerez magának.

De ehhez a mieinknek is lesz néhány szavuk…

Bolgár-svéd fociháború

Lennart Johansson
Lennart Johansson
Lennart Johansson
Hriszto Sztoicskov
Hriszto Sztoicskov
Hriszto Sztoicskov
Az UEFA svéd elnöke, Lennart Johansson rágalmazás miatt feljelentette a bolgár szövetségi kapitányt, Hriszto Sztoicskovot az európai szövetség fegyelmi bizottságánál. Az egykori csatárklasszis azzal vádolta meg a svéd sportdiplomatát, hogy ő befolyásolta a svéd-bolgár (3-0) vb-selejtező végeredményét. "Amikor huszonöt perccel a lefújás előtt elhagyta a stadiont, jelezte, ő már elvégezte a feladatát, olyan módszert talált ki, amellyel az ellenfél egyszerűen toávbbjuthat: beleszólt a bíróküldésbe…" - tajtékzott Hriszto Sztoicskov.

A 75 éves Lennart Johansson becsületsértőnek nevezte a bolgár kapitány nyilatkozatát, s elmondta, hogy felesége mozgásproblémái miatt távozott korábban: "Szomorú eset… Ez az egykor kiváló játékos most csak egy alkalmatlan edző."

Szavazás

Kijutunk Matthäusszal a vb-re?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik