Takács Ákos: "A gólt az országnak ajánlom"

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2005.09.04. 23:22
Címkék
Az arca külön tanulmány: a szeme, a grimaszok. Futott a közönség felé, kezei az ég felé széttárva, és az arcán ott volt a boldogsággal átitatott mámor. Takács Ákos bombagólt lőtt a Málta elleni vb-selejtezőn.
- Érezte a lövés pillanatában, hogy ebből bődületes nagy gól lehet?
- Azt pontosan tudtam, hogy tökéletesen találtam el a labdát, és abban is bíztam, hogy nem valahová a felhők közé vagy a lelátóra bikázom - mondta boldogan Takács Ákos. - Jó lövés volt, teli csűddel megeresztett, kemény löket, és századmásodperc alatt átvillant a fejemen, hogy ha eltalálom a kaput, ez biztos bemegy, ezt a labdát a kapus nem védheti. Így is történt. Azt a pillanatot leírni sem tudom, s egészen biztos vagyok benne, hogy soha, de sohasem felejtem el.

- Voltak, akik megkérdőjelezték a szereplését, mondván, a Fradiban nem villog, és a kapitány kissé hamar szavazott önnek bizalmat. Érzékelte ezt?
- Nem foglalkoztam azzal, hogy ki mit mond, vagy mit gondol, én tettem a dolgom, ahogyan a Fradiban, úgy a válogatottnál is. És hogy túl gyorsan történt mindez? Lehet. De most nem akarok ezen gondokodni, próbálom feldolgozni azt, amit átéltem, és természetesen szeretnék élni azzal a hatalmas lehetőséggel, amit a Ferencvárosban és a magyar válogatottban kaptam a sorstól, és persze az edzőimtől. Ezt a gólt, amit most szereztem, az egész országnak ajánlom, mert remélem, mindenki legalább olyan boldog volt tőle, mint jómagam.

Takács Ákos óriási ünneplést csapott hatalmas gólja után
Takács Ákos óriási ünneplést csapott hatalmas gólja után
Takács Ákos óriási ünneplést csapott hatalmas gólja után
- Az első félidőben miért nem vállalkozott ilyen lövésre, miért játszott olyan pontatlanul a csapat?
- Az első negyvenöt perc afféle türelemjáték volt. Lothar Matthäus azt mondta, próbáljunk higgadtan, okosan passzolgatni, ne kapkodjunk, ne rohanjunk előre fejetlenül, hiszen a máltaiak minden erejükkel védik majd a kapujukat. Az első félidőben valóban nehezebben törtük fel a védelmüket, talán egy nagy lövés hiányzott, de… a végeredmény ismeretében nem mindegy ez?

- Most jogos az öröm - már csak az ön bombagólja miatt is érdemes ünnepelni -, de szerdán jönnek a svédek…
- A futballban már nincsenek úgynevezett kiscsapatok, nekünk Málta ellen, ellenünk pedig az úgynevezett sztárválogatottnak is meg kell küzdenie minden helyzetért, gólért. Én nagy tettnek tartom azt, hogy fölényes volt a győzelmünk Málta ellen, ráadásul olyan teljesítménnyel szereztünk négy gólt, amelyet a közönség is értékelt. Mindez nagy erőt ad, és maximálisan hiszek abban, hogy Svédország ellen is jó játékkal folytatjuk…

Szavazás

Kijutunk Matthäusszal a vb-re?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik