Huszti bizonyítani akar

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.11.13. 20:22
Címkék
- Mondok egy összeget: kettőszázhatvanmillió, forintban. Egyes információk szerint nagyjából ennyi lehet az értéke a futballpiacon. Mit szól ehhez?
- Egy labdarúgó pontosan annyit ér, amennyit kifizetnek érte - mondta ki a lényeget Huszti Szabolcs, a Ferencváros hatszoros válogatott középpályása, aki a kétmeccses eltiltása és sérülése után mától ismét a válogatottal készülhet a Málta elleni vb-selejtezőre. - Ez üzlet, amellyel a menedzserek és a klubvezetők foglalkoznak, végtére is ez az ő dolguk. Az én feladatom teljesen más: nekem jól kell játszanom, profi módon kell készülnöm, és a többi már nem rajtam múlik.
- Még nincs egy éve, hogy berobbant az élvonalba, válogatott lett, és tessék, mostanra már a Ferencváros és a magyar futball egyik nagy értékének számít. Nehéz lesz az Üllői úton tartani…
- Ez így van rendjén. A klubom szerződést hosszabbítana velem, én viszont nem tagadom, már erősen dolgozik bennem a bizonyítási vágy. Jól érzem magam a csapatomban, megbecsülnek, szeretnek a szurkolók, de - és ezzel senkit nem szeretnék megbántani - ennél én még többre vágyom. Felkészültnek érzem magam arra, hogy megálljam a helyemet egy erősebb bajnokságban is. Azért lettem futballista, azért edzettem gyerekkorom óta rengeteget, hogy vigyem valamire. És ha megkapom az esélyt, megragadom, és élek vele.

Huszti Szabolcs (3) a japánok elleni mérkôzésen bizonyította elôször, hogy nincs híján az önbizalomnak (Fotó: M. Németh Péter)
Huszti Szabolcs (3) a japánok elleni mérkôzésen bizonyította elôször, hogy nincs híján az önbizalomnak (Fotó: M. Németh Péter)
Huszti Szabolcs (3) a japánok elleni mérkôzésen bizonyította elôször, hogy nincs híján az önbizalomnak (Fotó: M. Németh Péter)
- Magyarázkodik. Miért?
- Tudja, időnként hallok olyan szurkolói bekiabálásokat, hogy én úgyis elmegyek innen, nem akarok a Ferencvárosban maradni. Rendben, ezzel nem kell foglalkozni, de szeretném, ha megértené mindenki: tele vagyok ambícióval. Nem feltétlenül akarom elhagyni a Fradit, de ha úgy alakul, nem ragaszkodom a maradáshoz sem. Ha mehetek, akkor nem hátrálok meg. Azt pedig ne felejtsük el, hogy a Ferencváros sem járna rosszul az esetleges eladásommal.
- Egyszer említette, hogy az angol futball a kedvence, sőt, korábban szó volt arról, hogy esetleg szerződtetné a West Bromwich Albion. Belevágna?
- Elhiheti, nem rajtam múlik. Ám hiába faggat, egyelőre én is csak annyit tudok, hogy vannak érdeklődők irántam. Nem tehetek mást, mint próbálok jól teljesíteni, és várni a lehetőséget.
- Szerdán Máltán, a válogatott világbajnoki selejtezőjén kell jól teljesítenie. Mit vár a mérkőzéstől?
- Győzelmi reményekkel utazunk majd erre a találkozóra, noha bizonyosan nehéz lesz kiharcolnunk a sikert. De ön is tudja: immár nincs más választásunk, mint a három pont megszerzése. Különben feladhatjuk az álmainkat…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik