Kovács Zoltán decemberig valahogy kibírja

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.07.25. 20:37
Címkék
Kicsit kusza lett a helyzet Kovács Zoltán körül. Az Újpest Kínában kölcsönben szereplő csapatkapitánya itthon tölti a szabadságát, és közben felmerült, hogy esetleg már csak csomagolni tér vissza Ázsiába, és a tervezettnél fél évvel előbb ismét a lila-fehérek labdarúgója lesz.
Ehhez képest úgy tűnik, hogy kedden utaznia kell a csatárnak, és legközelebb decemberben jön haza. A Sencseng Csianlipao vezetői nem engedik el korábban a 18-szoros válogatott labdarúgót, aki odakint nyolc bajnokin három gólt szerzett, és ezenkívül a kupában is eredményes volt már egyszer. Kovács Zoltán egyébként peches egy kicsit, hiszen az első tavaszi fordulóban még pályára léphetett volna Újpesten a Győr ellen, ám az a találkozó elmaradt. Amennyiben játszik, és legalább egy ötös osztályzatot kap lapunktól, ő lett volna az év játékosa.
– Na, ez az, ami egy kicsit bosszant – mondta Kovács Zoltán. – Félretéve a viccet, nagyon örülök, hogy Simek Péter nyert, mert igazán megérdemli, kiváló játékos. Rászolgált az első helyre, és a szurkolók szeretetére.

Hiányzik a Megyeri út hangulata

– Úgy tűnik, idén sem lehet itthon az év játékosa, mert egyelőre nem jöhet haza.
– Sajnos egyre biztosabb, hogy vissza kell térnem Kínába. Pedig volt rá esély, hogy itthon maradhatok. Az Újpest vezetői mindent megtesznek azért, hogy még december előtt hazajöhessek, de úgy néz ki, a Sencseng elöljárói ragaszkodnak hozzám. Ez persze jólesik, de szívesebben játszanék már holnap a Megyeri úton. Igaz, az Újpest nehéz anyagi helyzetben van, és nem örülnék, ha komolyabb összeget kellene fizetnie értem. Főleg úgy, hogy decemberben ingyen jövök. Azt a pénzt, amit a kínaiak kérnek, inkább adják oda a játékosoknak.
– A szavaiból úgy tűnik, nem igazán érzi jól magát Kínában.
– Egy rossz szavam sem lehet. Viszont nagyon hiányzik az Újpest, nekem ez a közegem, én itt vagyok otthon. A Megyeri úton tudom kihozni magamból a maximumot. Itt bíznak bennem a vezetők, elfogadnak a játékosok, szeretnek a szurkolók. Kínához nem kötődöm. Ott is igyekszem persze a legjobbat nyújtani, profi játékosként edzek, hajtok a meccseken, szóval nem lehet rám panasz, mégis… ---- T ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik