Különedzés a légiósoknak

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2003.09.01. 20:41
Címkék
Ismét egy mérkőzés, amelyik roppant fontos. Szeptember 10-én Lettországban lép pályára a magyar válogatott, és amennyiben győz a Gellei Imre szövetségi kapitány vezette együttes, akkor továbbra is van remény arra, hogy a nemzeti tizenegy ott legyen a portugáliai Európa-bajnokságon.
Koplárovics Béla is készülhet a lettek ellen
Koplárovics Béla is készülhet a lettek ellen
Koplárovics Béla is készülhet a lettek ellen
Koplárovics Béla is készülhet a lettek ellen
Koplárovics Béla is készülhet a lettek ellen
Koplárovics Béla is készülhet a lettek ellen
Érdekesség, hogy néhány légiós már idehaza tartózkodik, nekik a szövetségi kapitány már hétfőn edzést tartott. Egy nappal korábban, szeptember 9-én az olimpiai válogatott sem hétköznapi mérkőzést játszik, ugyanis amennyiben megszerzi a három pontot a Róth Antal szövetségi edző vezette alakulat, akkor a korosztály továbbjutási reményei továbbra is életben maradnak. Talán sokan emlékeznek még arra, hogy az U21-es válogatott első három fellépésén kétszer is vereséget szenvedett – a svédországi és lengyelországi pontvesztés között San Marinót győzte le a gárda –, azóta azonban Svédország (5–2), Lettország (3–1) és San Marinó (2–1) ellen is három-három ponttal gyarapodott, és hat találkozót követően 12 ponttal a csoport második helyén áll.
"Örülök annak, hogy ezúttal több időnk van a felkészülésre, ugyanis a legutóbbi, Szlovénia elleni mérkőzés tapasztalatai is azt mutatják, nem árt, ha felidézzük azt, amit a korábbi összetartásokon elsajátítottunk – mondta Róth Antal. – Ami a jövő keddi összecsapást illeti, nem gondoljuk, hogy esélyesek vagy esélytelenek vagyunk, azt azonban tudjuk, csakis akkor van esélyünk a továbbjutásra, ha győzni tudunk a lettek ellen. Nehéz meccs vár ránk, és tudásunk legjavát kell nyújtani ahhoz, hogy sikeresek legyünk a megméretésen. Sajnos vannak hiányzóink, hiszen a csapatkapitány Buzsáky Ákos és Pusztai Olivér az eltiltását tölti, Czvitkovics Péter pedig sérült, azonban azért is játszattunk Szlovéniában huszonkét labdarúgót, hogy minderre felkészüljünk. ”
A keret tagjai csütörtök délelőtt találkoznak, Róth Antal és Tomka János technikai vezető 10 órakor részt vesz a Puskás Ferenc-stadion Iharos-termében rendezendő sajtótájékoztatón, majd a Hélia Szállóból a Ferencváros edzőpályára megy tréningezni a csapat.
A keret tagjai: Balogh János (DVSC-MegaForce), Szántai Levente (MTK) – kapusok. Bodor Boldizsár (Germinal Beerschot), Juhász Roland (MTK), Makra Zsolt (REAC), Nagy Gábor, Szélesi Zoltán, Vanczák Vilmos (mindhárom Újpest) – védők, Berdó Balázs (PMFC), Czeglédi Balázs (Lombard Haladás), Fehér Zoltán (Matáv), Tóth Balázs (Videoton), Leandro (Ferencváros), Németh Norbert (Győri ETO) – középpályások. Bajzát Péter (DVSC-MegaForce), Koplárovics Béla (ZTE), Rajczi Péter (Újpest), Torghelle Sándor (MTK) – csatárok.
Biztonsági tartalékok: Krass Árpád (Győri ETO), Pandur Péter (MTK), Józsi György (ZTE), Geri Tamás (Győri ETO), Weitner Ádám (Vasas).
S ha már a válogatott…
Az igazán lelkes szurkolók nyerhetnek, mégpedig egy utazást és belépőt az A-válogatott rigai Eb-selejtezőjére a Nemzeti Sport internetes játékán. Olvasóink a részleteket honlapunkon (www.nemzetisport.hu) találják meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik