Mocsai: Ami történt a csoportban, borítékolható volt

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.08.05. 08:55
null
Császáréknak nagyon nem jött össze a spanyolok elleni második félidő (Fotó: Szabó Miklós)
Magyarország válogatottja súlyos vereséget (33–22) szenvedett Spanyolországtól a két csapat szombat késő esti csoportmérkőzésén a londoni olimpia férfi kézilabdatornáján. Sikere révén Spanyolország bejutott a negyeddöntőbe, a magyar válogatott továbbjutása pedig a szerbek elleni hétfői mérkőzésen dől el.

 

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a találkozó után röviden értékelt, ám igyekezett máris a szerbek elleni mérkőzésre fordítani a figyelmet.

„Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben jól koncentráltunk, a másodikban nem. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk szorosabb eredményen tartani a meccset. Sajnos a spanyolok beállósát nem voltunk képesek kikapcsolni a játékból, és abban sem voltunk jók, hogy a váratlan átlövéseket megakadályozzuk. Ami eddig történt a csoportban, az várható, szinte borítékolható volt, hogy a szerbekkel játsszuk a ki-ki meccset, ráadásul szokatlan időpontban, délelőtt.”

Nagy László számára különleges volt az összecsapás, hiszen a tavasszal még úgy volt, könnyen lehet, hogy a spanyol együttesben játszik az ötkarikás játékokon.

„A helyzetkihasználásunk gyenge volt, ráadásul a második félidőben elkerülhető gólokat kaptunk. Mi is keressük a választ arra a kérdésre, miért nem nyújtottunk jobb teljesítményt. Szerbia ellen erőszakosabb támadómunkára lesz szükség labdával és labda nélkül egyaránt. Nekem speciális volt ez a mérkőzés, mert tizenkét évet játszottam Barcelonában, ezt próbáltam emocionálisan kizárni, ám fegyelmezettebben kellett volna játszanom” – mondta a találkozó után a hét gólt szerző átlövő.

A magyar játékosok érthetően csalódottak voltak az összecsapás után, Zubai Szabolcs ugyanakkor önkritikus is volt a spanyolok elleni vereséget követően.

„Nem először fordul elő velünk, hogy a huszonötödik percig jól tartjuk magunkat, aztán nem tudom, mi, de valami történik velünk. Számomra rejtély. Szégyellem magam, a szurkolóknak ezúton is köszönjük a kitartó biztatást. Ki-ki meccs vár ránk a szerbek ellen, hiszek a győzelemben, annál is inkább, mert én mindig érmet szeretnék hazavinni az olimpiáról. Remélem, ezt mindenki más is így gondolja a csapatból” – mondta a Nemzeti Sportnak Zubai.

„Tanulságos mérkőzés, ki kell elemeznünk, hogyan tudott így elhúzni az ellenfél. Az első félidőben egálon tartottuk a meccset, de aztán nem találtunk fogást a spanyolokon, akik más dimenzióban játszottak. Van még egy meccsünk a csoportban, megvan a sansz a továbbjutásra – még így is, hogy ma nagyon rosszul játszottunk –, bár a szerbek ellen nem lesz könnyű dolgunk” – tette hozzá Iváncsik Gergely.

Sterbik Árpád szerint csalóka volt a találkozó képe, mert megszenvedtek a magyarok ellen.

„Nincs ekkora különbség a két csapat között, legfeljebb három-négy gól. A második félidőben nagyon jól védekeztünk, ezért tudtunk könnyedén gólokat szerezni indításokból is” – nyilatkozta a Vajdaságban született kapus.

A magyar válogatott hétfőn 10.30-tól mérkőzik a szerb válogatottal: ha nyer, továbbjut a negyeddöntőbe, döntetlen és vereség esetén búcsúzik a tornától.

LONDON 2012 – FÉRFI KÉZILABDA
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 22–33 (13–16)
Copper Box, 4000 néző. V: Horacek, Novotny (csehek)
MAGYARORSZÁG: Mikler – Harsányi 1, NAGY L. 7, Zubai Sz. 3, CSÁSZÁR 4 (3), Ilyés, Iváncsik G. 2. Csere: Fazekas (kapus), Mocsai T. 2, PUTICS 3, Laluska, Vadkerti, Schuch, Lékai
SPANYOLORSZÁG: STERBIK – Rocas 5 (4), MAQUEDA 7, Guardiola, Morros 1, Sarmiento 1, Ugalde 4. Csere: Hombrados (kapus), Gurbindo, Tomás 3 (1), R. Entrerríos, Aguirrezabalaga 1, AGUINAGALDE 9, Canellas 2
Kiállítások: 8, ill. 8
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 4 4 120–84 +36 8
2. Spanyolország 4 3 1 115–96 +19 6
3. Dánia 4 3 1 98–105 –7 6
4. Szerbia 4 1 3 97–105 –8 2
5. MAGYARORSZÁG 4 1 3 88–105 –17 2
6. Dél-Korea 4 4 91–114 –23 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik