A Slovan ötödször duplázott Szlovákiában

 

Fél órával a találkozó előtt üresen kongott a pozsonyi Nemzeti Stadion, végül csak 3624 néző tekintette meg a döntőt.

Holman Dávid az aranyéremmel

Amint az várható volt, Holman Dávid nem került be a Slovan keretébe. Mint lapunknak a magyar válogatott menedzsere, Paunoch Péter elárulta, a magyar válogatott Achilles-ín-problémával küszködik, ezért a nézőtérről figyelte az eseményeket.

A rózsahegyi csapatból sérülés miatt hiányzott a felvidéki Almási László.

A Ruzomberok a DAC mellett a Slovannak is az egyik legkellemetlenebb ellenfele az idényben. Az első negyedórában ugyan két nagy helyzete is volt a pozsonyi csapatnak, a következőre a 48. percig kellett várni, amikor Zan Medved ellen szabálytalankodott a vendégvédelem, és a megítélt büntetőt Alen Ozbolt értékesítette. Ezután a Ruzomberok igyekezett, voltak helyzetei is, de a Slovan taktikus játékkal megőrizte előnyét.

A pozsonyi csapat története során 16. alkalommal lett a Szlovák Kupa győztese, és ötödször duplázott.

UKRAJNA. Az Ukrán Kupa döntőjében a Dinamo Kijev 1–1-es rendes játékidő után hosszabbításban, majd a tizenegyespárbaj első nyolc körében sem bírt a Vorszkla Poltavával. Az első hét rúgó mindkét csapatban betalált, a nyolcadik párban mindketten hibáztak. A 2009-es Ukrán Kupa-győztes poltavaiak kilencedik embere is hibázott, a Dinamo ezt kihasználta, Artem Sabanov megszerezte a Dinamo 12. Ukrán Kupa-győzelmét.