Légiósok: Nagy változásra lesz szükség! – Schäfer András

Vágólapra másolva!
2021.08.10. 07:20
null
Schäfer András (Fotó: Lelkes Ernő)
Rosszul kezdte az idényt a szlovák labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Dunaszerdahely, öt tétmeccsből csak egyet nyert meg – a csapat játékosa, Schäfer András feldúltan nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

Nem a legszebb napjait éli Dunaszerdahely. A felvidéki csapat, a DAC a Partizan ellen két vereséggel búcsúzott az Európa-konferencialiga 2. fordulójának selejtezőjében, majd ugyan hazai pályán legyőzte az újonc Liptószentmiklóst, mégsem kapta el a fonalat…

Vasárnap ismét csalódást keltő eredményt ért el, sőt, az utóbbi évek egyik leggyengébb teljesítményét mutatta az együttes: Nagyszombatban a Szered ellen az első félidőben még volt néhány kecsegtető lehetőség, de a fordulás után – egy kivétellel – még az sem. A vége 1–0-s vereség lett…

„A szeredieknek helyzetük sem volt, nekünk négy is, de ők egy gólt rúgtak, mi egyet sem     – mondta lapunknak Schäfer András. – Az igazság azonban az, hogy megérdemeltük a vereséget. A vendéglátók szívvel-lélekkel harcoltak, jobbak voltak.  A hetvenedik percig egy fejpárbajt sem nyertünk meg, a földön meg mindet elveszítettük. Nem szeretném a médián keresztül bántani a csapattársaimat, elmondom nekik személyesen is a véleményemet. Szégyellem magam a vasárnapi teljesítményünk után. Sajnálom a szurkolóinkat, hogy ezt kellett nézniük kilencven percen át. Nagy változásra lesz szükségünk! Ha valamit el akarunk érni, idegenben is nyerni kell a mérkőzéseket, nem elég csak odahaza gyűjtögetni a pontokat.”

Németh Antal, a DAC vezetőedzője sem fogta vissza magát, a találkozó után a sajtótájékoztatón azt mondta:   „Természetesen csalódottak vagyunk, győzni szerettünk volna, de nem sikerült. Nem voltunk elég kreatívak. Szomorú vagyok, mert néhány játékos nem a tőle elvárható teljesítményt nyújtotta. A futballistáknak tudniuk kell, hogy minden meccsen keményen meg kell küzdeni a pontokért. Nem gondolhatja senki, hogy csak úgy megkapjuk őket.”

Az újabb vereséggel ismét bebizonyosodott, mennyire hiányzik a dunaszerdahelyi csapatból a Kalmár Zsolt, Cesar Blackman, Eric Davis, Eric Ramírez négyes, amely Schäfer Andrással együtt az elmúlt idénybeli a csapat motorja volt.     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik