Kerkez Milos a magyar U-válogatott mezében (Fotó: Délmagyarország/Frank Yvette)

 

„Megítélésem szerint Kerkez kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Ajax ellen – idézi a tekintélyes holland lap a korábbi 47-szeres holland válogatott Rinus Israelt, akit annak idején kétszer (1970, 1975) megválasztottak az év labdarúgójának Hollandiában. – Ha fizikailag nem is ő a legerősebb, rendkívül rámenős a párharcokban és remekül bánik a labdával. Fényes jövő előtt áll, ebben biztos vagyok. Irigylésre méltó helyzetben van az a klub, amelyik úgy adhatta el Owen Wijndalt (nyáron éppen az Ajaxnak – A szerk.), hogy az utódja már házon belül volt. Aki legalább olyan jó, mint az elődje, ha nem jobb máris. Látszik, hogy mind a szakmai munka, mind a scouting jó kezekben van a klubnál.”

Mint ismert, a magyar U-válogatott labdarúgó meghívást kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar válogatott keretébe.

Az Ajax veretlenségének véget vető AZ-ból Kerkez mellett a győztes gólt szerző Jens Odgaard is bekerült a De Telegraaf álomtizenegyébe.

Az Eredivisie tabelláját a PSV (18 pont) vezeti az Ajax (18) előtt, a mezőny egyetlen veretlenje, az AZ 17 ponttal a harmadik.