Freiburg: Az ilyen találkozó jó visszaigazolás – Sallai Roland

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2022.04.18. 20:22
null
Christian Streich vezetőedző boldog lehet, mert Sallai Roland az idény hajrájára lendült remek formába (Fotó: AFP)
Ennél jobban nem hangolhatott volna a keddi, Hamburg elleni Német Kupa-elődöntőre Sallai Roland. A Freiburg magyar válogatott támadója parádés teljesítményt nyújtott, két gólt szerzett a szombati, Bochum elleni 3–0-ra megnyert bajnokin.

A tizenhatodik percben, csapata egygólos vezetésénél villant, a félpályánál kemény, agresszív, de szabályos becsúszás után szerzett labdát, majd a gyors kontratámadás végén hajszálpontos lövést küldött a jobb alsó sarokba. A fordulás után előbb fejesből növelte háromgólosra a különbséget, majd „kiharcolt” egy piros lapot Konsztantinosz Sztafilidisznak, aki megtaposta a bokáját.

„Végig irányítottunk, fölényben futballoztunk, a két gól pedig jót tett a lelkemnek, vártam már, hogy ismét betaláljak – mondta lapunknak a 24 esztendős futballista, aki előzőleg augusztusban, a Dortmund ellen szerzett gólt a Bundesligában, igaz, a Bochum ellen 2–1-re megnyert Német Kupa-negyeddöntőben az ő gólja döntött a kétszer tizenöt perces hosszabbításban. – Sokat dolgoztam azért, hogy szombaton kétszer is ünnepelhessek, az ilyen találkozó jó visszaigazolás, hogy megéri keményen küzdeni. Ebben az idényben kevesebb játékpercet kaptam, mint korábban, de az utóbbi hetekben sikerült visszaküzdenem magam a kezdőcsapatba, és mindent megteszek, hogy megháláljam a bizalmat.”

A mostani idény eddig valóban felemásra sikerült a játékpercek szempontjából. Az évad legfontosabb részéhez közeledve viszont úgy tűnik, kulcsszerep várhat rá a Német Kupa-döntőre és Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyre pályázó együttesnél.

„Ha nem is voltam stabil kezdő, mindig próbáltam a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, a hétközi edzéseken is keményen dolgozni, s a sok munkának klub- és válogatott szinten is meglett az eredménye – folytatta a 32-szeres válogatott támadó. – Ami az okokat illeti, akadnak olyan tényezők, amelyekkel nem tud mit kezdeni a futballista. A szakvezető legtöbbször a győztes csapaton ne változtass elvet vallja, márpedig azokon a meccseken, amelyeken csak csereként léptem pályára, többnyire nyertünk. Mivel a bajnokságban és a Német Kupában is jól állunk, nem volt ok a változtatásra, de emiatt semmiféle feszültség sem volt köztünk. Volt egy beszélgetésünk, elmondtam a véleményemet a kialakult helyzetről, ő is elmondta a sajátját, aztán folytattuk a közös munkát.”

A közös munka pedig a klub történetének legsikeresebb idényét hozhatja el, a Freiburg a Bundesligában egy ponttal van lemaradva a negyedik, BL-indulást érő helyen álló Leverkusentől, a Német Kupában pedig egyetlen mérkőzés választja el a finálétól – amelybe eddig még egyszer sem sikerült bejutnia.

„Sohasem szerettem a hangzatos kijelentéseket, de néhány héttel a bajnokság vége előtt butaság lenne, ha nem ismernénk el, szeretnénk odaérni a negyedik helyre. Ha a folytatásban is kellően agresszívan, a taktikai utasítások maximális betartásával futballozunk, a hátralévő négy forduló után lesz okunk ünnepelni. A Német Kupában pedig hatalmas lehetőség előtt állunk, történelmet írhatunk: a klub fennállása során először juthat be a döntőbe. Ellenfelünk, a Hamburg a másodosztályban szerepel, ennek ellenére óriási hiba lenne lebecsülni. Nagy múltú egyesület, amely hazai közönsége előtt küzd a döntőért, de ha ugyanúgy játszunk, mint a Bochum ellen, minden esélyünk meglesz a célunk elérésére.”

A Freiburg továbbjutása egyben azt is jelentené, hogy a mostani kiírásban valamelyik magyar labdarúgó biztosan Német Kupa-győztes lesz. A másik ágon ugyanis szerdán a Schäfer Andrást soraiban tudó Union Berlin utazik a három magyar válogatottat – Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot – alkalmazó Leipzig otthonába.

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
KEDD
20.45:
Hamburg–Freiburg (Tv: Sport2)
SZERDA
20.45: RB Leipzig–Union Berlin (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik