Czvitkovics Péter kész a hazatérésre

Vágólapra másolva!
2012.08.28. 16:27
Egy belga átigazolási hírekkel foglalkozó internetes oldal szerint Czvitkovics Péter távozhat az élvonalbeli Kortrijktől. A válogatott középpályás menedzsere, Lucza Gábor a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette a hírt.

Könnyen lehet, hogy Czvitkovics (középen) többet 
nem lép pályára a Kortrijk szerelésében (Fotó: archív)
Könnyen lehet, hogy Czvitkovics (középen) többet nem lép pályára a Kortrijk szerelésében (Fotó: archív)

A voetbalkrant.com beszámolója szerint a belga élvonalbeli Kortrijk labdarúgócsapatának vezetőedzője, Hein Vanhaezebrouck egy interjúban elmondta, néhány új játékos érkezése még várható a csapathoz az átigazolási időszak zárása előtt. Az internetes oldal szerint ez egyben azt is jelenti, hogy lesz olyan futballista, akinek távoznia kell – név szerint Czvitkovics Pétert említik, mint aki kereshet magának új csapatot.

A középpályás tavaly nyáron szerződött Debrecenből a Kortrijkhez, amelynél a vártnál kevesebb lehetőséget kapott: 19 bajnokin játszott, három gólt szerzett.

A 29 éves Czvitkovicsot még egyéves szerződés köti a belga együtteshez. A játékos menedzsere a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, egyelőre nem bontanak szerződést a klubbal, erre elsősorban akkor kerülhet sor, ha sikerül másik csapatot találni a középpályás számára.

„A hír igaz, a klub valóban nem gördít akadályt Czvitkovics távozása elé, tehát ha Péter talál másik csapatot, szabadon átigazolhat″ – nyilatkozta kérdésünkre a játékost képviselő World in Motion menedzserirodától Lucza Gábor.

„A Kortrijk szakvezetője másfajta stílusban képzeli el a csapatát, és ebbe a koncepcióba Péter kevéssé férne bele, ezért távozhat. A legutóbbi szezonban több lehetőséget is kaphatott volna, de szerzett gólokat, adott több gólpasszt, vagyis arra jó volt ez az idény, hogy megismerjék őt. Ezért nem tartom kizártnak, hogy sikerül külföldön csapatot találni neki. Ha nem, akkor az is elképzelhető, hogy visszatér Magyarországra, hiszen otthon még mindig piacképes labdarúgónak számít, és mivel az az egyik legfontosabb szempont, hogy állandó játéklehetőséget kapjon, így egyáltalán nincs ellenére a hazatérés, vannak is érdeklődések, de konkrétumokról még nem tudok beszámolni″ – tette hozzá a játékosügynök.

Lucza szerint végső esetben– amennyiben nem sikerül az átigazolási időszak augusztus 31-i lejártáig csapatot találni– Czvitkovics maradhat a Kortrijknál, és megpróbálja mégis kiharcolni helyét a csapatban.

A NEMZETI SPORT HOLNAPI SZÁMÁBAN CZVITKOVICS PÉTER IS BESZÉL A JÖVŐJÉRŐL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik