US Open-kupa: Sallói gólpasszt adott, de a Los Angelesé a trófea

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.26. 07:52
Sallói Dániel gólpasszt adott, de a Los Angeles FC nyerte a US Open-kupát (Fotó: Getty Images)
Gólpasszt adott Sallói Dániel, de a Sporting Kansas City hosszabbítás után 3–1-es vereséget szenvedett a Los Angeles FC-től a US Open-kupa döntőjében.

Nem hozott gólt a finálé első félideje, majd a második játékrész elején a Milánóból a Los Angeles FC-hez szerződő francia csatár, Olivier Giroud révén a kaliforniaiak szereztek vezetést az 53. percben.

Az LAFC előnye azonban nem tartott sokáig, ugyanis a 60. percben Sallói Dániel kapott jó labdát a bal szélen, majd szépen tálalt a második hullámban érkező Eric Tommy elé, aki a kapuba zúdította a labdát. 1–1

A hátralévő fél órában a Los Angeles-ieknek volt valamivel több helyzete, de újabb gólt nem tudtak szerezni a rendes játékidőben, így következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítást, ahol már nem volt a pályán az SKC magyar szélsője, akit a 82. percben lecseréltek.

A ráadást a kaliforniaiak bírták jobban, s előbb Omar Campos, aztán Kei Kamara is bevette a Kansas City kapuját, ezzel a Los Angeles FC hosszabbítás után elért 3–1-es sikerrel nyerte meg a US Open-kupát.

US OPEN-KUPA, DÖNTŐ
Los Angeles FC–Sporting Kansas City 1–1 – hosszabbítás után 3–1
Sporting Kansas City: Sallói Dániel kezdő volt, a 60. percben gólpasszt adott, a 82. percben lecserélték

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik