Gazdag mesterhármassal vezette győzelemre a Philadelphiát

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.21. 07:16
null
Gazdag Dániel mesterhármassal vezette győzelemre a Philadelphiát (Fotó: Philadelphia Union/X)
Gazdag Dániel vezérletével és három góljával nyert hazai pályán a Nashville ellen a Philadelphia Union az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszában. A Sporting Kansas City Sallói Dániellel a soraiban játszott 1–1-es döntetlent a St. Louisszal.

A magyar válogatott Gazdag Dániel az Európa-bajnokság után már a hatodik meccsét játszotta a Philadelphiában. A Nashville elleni hazai mérkőzést ő és csapata is jól kezdte, hiszen a 10. percben egy nagyszerű kiugratás után higgadtan lőtt a kapuba, majd a 39. percben ismét remek passzal szolgálták ki és hasonló helyről volt eredményes.

Gazdag Dániel első gólja

Gazdag Dániel második gólja

A magyar támadó és együttese a folytatásban sem állt le, a második félidőben is többet támadtak a hazaiak, mint a Nashville, ennek köszönhetően a 89. percben Gazdag egy kapitális kapushibát kihasználva szerezte meg harmadik gólját és alakította ki a 3–0-s végeredményt.

Gazdag Dániel harmadik gólja

„Nyilvánvalóan nagyon kellett nekünk ez a két győzelem, ez a legfontosabb. Az csak a cseresznye a tortán, hogy Tai (Baribo) és én is mesterhármast szereztünk a héten. Ez önbizalmat ad nekünk és azzal, hogy megnyertük ezt a két meccset, újra versenyben vagyunk. (Ez a két győzelem) megváltoztatta a csapat hangulatát, mert szenvedtünk és sok játékosunk hiányzott, szóval nagy szükségünk volt erre a két sikerre és úgy vélem, ez sok mindent megváltoztatott az öltözőben” – mondta mesterhármasa után Gazdag Dániel, ugyanis csapata a megszerzett hat ponttal jelenleg a 10., rájátszást nem érő helyen áll, de egy pontra megközelítette a most nyolcaddöntős pozícióban található Atlanta Unitedet. 

Gazdag a mostani három találatával tovább növelte a klubcsúcsát, s már 65 gólnál jár a Philadelphia színeiben, míg a mostani idényben már 14-szer volt eredményes, ezzel negyedik a góllövőlistán.

Sallói Dániel gárdája, a Sporting Kansas City hazai pályán ugyan az első félidő hajrájában hátrányba került a St. Louis ellen, ám  a vendéglátó a második félidőben William Agada góljával 1–1-es döntetlenre mentette a mérkőzést.

Az Inter Miamihoz visszatért a Copa América után a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi, aki a Kolumbia elleni miami finálén bokasérülést szenvedett, így ezúttal még nem játszott, ugyanakkor társai a pályán köszöntötték őt a 2–1-es hazai győzelemmel végződő, Chicago Fire elleni meccs előtt.

EGYESÜLT ÁLLAMOK, MLS
Philadelphia Union–Nashville SC 3–0
Philadelphia Union: Gazdag Dániel szerezte csapata mindhárom gólját a 10., a 39. és a 89. percben

Sporting Kansas City–St. Louis City 1–1
Sporting Kansas City: Sallói Dániel végigjátszotta a mérkőzést

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik