Németországba igazolt a Fehérvár FC csatára – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.24. 15:18
Szabó Levente a német másodosztályba igazolt (Fotó: Facebook/Eintracht Braunschweig)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései, Szabó Levente a német másodosztályban szereplő Eintracht Braunschweignél folytatja pályfutását.

Igaznak bizonyult lapunk korábbi értesülése, mely szerint a német másodosztály 15. helyén végző Eintracht Braunschweig érdeklődik a Fehérvár FC-től a tavasszal a DVTK-nak kölcsönadott Szabó Levente iránt. A klub most hivatalos oldalán jelentette be a 24 éves támadó érkezését.

Szabó Levente 2015 nyarán csatlakozott az Atalanta ifjúsági csapatához, majd a Genoa U19-es csapatában szerepelt. Innen igazolt haza 2019-ben a Fehérvár második csapatához. Később megfordult kölcsönben Budafokon és Kecskeméten, míg legutóbb a DVTK-nál. Szabó most a közlemény szerint 2026. június 30-ig szóló szerződést kötött a német csapattal.

„Levi egy fizikális játékos, amire mindenképpen szükségünk van a támadójátékunkban. Fiatal kora ellenére már sok tapasztalattal rendelkezik, és atletikusságán túl a karaktere is nagyon jól illik a klubunkhoz. Nagyon örülünk, hogy Levi minket választott, és a jövőben kék-sárgában fog játszani” – vélekedett Benjamin Kessel sportigazgató.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek Braunschweigben, ennél a hagyományokkal átszőtt klubnál. Láttam a fantasztikus szurkolókat, akik minden alkalommal lenyűgöző hangulatot teremtenek az Eintracht-stadionban. Szeretném támogatni a csapatot és a klubot a céljaik elérésében, és alig várom, hogy a Löwen játékosa lehessek” – nyilatkozta a klub honlapjának a magyar támadó.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik