Légiósok: Hegyi Krisztián hét meccsből négyen nem kapott gólt a Den Boschban

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2024.03.01. 11:56
FC Den Bosch v Roda JC Kerkrade - Dutch Keuken Kampioen Divisie
Hegyi Krisztián hét meccsen védett a Den Boschban, négy találkozón gólt sem kapott (Fotó: Getty Images)
A holland másodosztályú Den Boschban kölcsönben szereplő Hegyi Krisztián pozitív értékeléseket kap edzőitől, ám a legjobb visszajelzés szerinte az, ha a kezdő tizenegy kihirdetésekor nem mondják a kapus nevét, mert biztosan az ő nevével kezdődik az összeállítás.

 

ILYEN A JÓ KÖLCSÖNJÁTÉKOS! A West Ham United kötelékébe tartozó Hegyi Krisztián az idény első felét az angol harmadosztályba feljutó Stevenage-nél töltötte, amelynek színeiben négy bajnokin és két Ligakupa-mérkőzésen védett, a kevés játékperc miatt azonban januárban visszatért anya­klubjába, és néhány napra rá a holland másodosztályban szereplő FC Den Boschhoz írt alá féléves megállapodást. A 21 éves kapus mindeddig hét bajnokin kapott lehetőséget, négyszer őrizte meg kapuját a góltól, csapata egyik legjobbjává lépett elő rövid idő alatt, amit jelez, hogy a szurkolók rendre dicsérik a találkozók után.

„A legutóbbi meccset leszámítva az összes jól sikerült, kevés gólt kaptam, a Jong AZ ellen tizenegyest is védtem, jó úton haladok a Den Boschban  – nyilatkozta lapunknak Hegyi Krisztián, aki a statisztikák szerint 34 lövésből 27-szer védett az Eerste Divisie utolsó helyezettjének kapujában.      – Az eddigi bajnokik többségén sok feladatom volt, jellemzően megdolgoztattak, de akadt mérkőzés, amikor kevés lövést kellett hárítanom. Az egyéni teljesítményem szerintem jónak mondható, de csalódást keltő, hogy amióta a csapat tagja vagyok, még nem nyertünk, pedig voltak meccsek, amelyeket behúzhattunk volna. Játékban nem lógunk ki lefelé, jól játszunk, pariban vagyunk az ellenfelekkel, ám nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket. Fiatal csapat vagyunk, úgyhogy lehet, hiányzik belőlünk a rutin, de a harciasságunkat, az elhivatottságunkat nem érheti kritika, minden összecsapáson modern taktikát alkalmazva, magas letámadást erőltetve próbálunk érvényesülni. A védelem a többi csapatrészhez képest stabil, megfelelő az összhang a játékosok között, amit mutat a kapott góljaink száma is. Bosszantó, hogy bár közel vagyunk hozzá és meg is érdemelnénk a győzelmet, valamiért rendre elcsúszunk, ám ez arra sarkall minket, hogy még keményebben dolgozzunk – ez a hozzáállás vezethet ki minket a gödörből.”    

A tehetséges kapus elmondta, otthonosan érzi magát a Den Boschnál, könnyen beilleszkedett, tetszik neki a hollandiai miliő és futballkultúra. Azt is élvezi, hogy a támadásépítésből is ki kell vennie a részét az új együttesében.

A hollandiai támadófutball illik hozzám, szeretek olyan csapat tagja lenni, amely vállalja a játékát, bátran letámad – folytatta az U21-es válogatott csapatkapitánya.  – A Den Boschnál bevonnak a labdakihozatalba, fontos szerep jut nekem a labda megjátszásában. Vannak olyan mérkőzések is, amelyeken arra kér a szakmai stáb, hogy hosszú labdákkal próbálkozzak, ne vállaljak túlzott kockázatot, de sokkal többet kell passzolnom, mint Angliában, aminek örülök – úgy érzem, ezen a területen is sokat fejlődhetek. Pozitív értékeléseket kapok az edzőimtől, meg vannak elégedve velem, de nem dicsérnek agyba-főbe. Egyébként sem szeretem, ha túlzottan méltatnak, nekem bőven elég annyi, ha hagynak dolgozni. A legjobb visszajelzés számomra, ha a kezdő tizenegy kihirdetésekor nem mondják a kapus nevét, mert biztosan az én nevemmel kezdődik az összeállítás.”     

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik