Légiósok: Mocsi Attilával megállíthatatlan a Rizespor

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.17. 16:17
null
Mocsi Attila (Fotó: Rizespor)
Amióta a török csapathoz szerződött Mocsi Attila, a Rizespor mind a három bajnokiját megnyerte, és immár a közvetlen élmezőnyhöz tartozik.


A Rizespor sosem tartozott a török klubfutball elitjéhez, a XXI. században leginkább az élvonal és a másodosztály között ingázott, a 2001-es és a 2006-os kilencedik helyezésnél pedig egyszer sem végzett előrébb a Szuperligában.

Éppen ezért meglepő, hogy Ilhan Palut csapata öt forduló után a közvetlen élmezőnyhöz tartozik, ráadásul úgy, hogy korántsem kezdte jól a bajnokságot: vereség az Adana Demirsportól (1–2), majd döntetlen az Alanyaspor ellen (0–0).

Augusztus végén azonban a Rizespor négy évre átigazolta Mocsi Attilát a Zalaegerszegtől, és nem állítjuk, hogy a magyar védő a siker egyedüli letéteményese, azonban több mint beszédes adat, hogy vele a rizei alakulat három bajnokiból hármat nyert meg. Sőt, Mocsi már a bemutatkozó mérkőzésén gólt szerzett a Trabzonspor otthonában, és természetesen kirobbanthatatlan a védelem tengelyéből.

Mocsi szombaton a Konyaspor elleni bajnokit is végigjátszotta, csapata pedig óriási küzdőszellemről tett tanúbizonyságot, a Rizespor ugyanis a 89. és a 92. percben szerzett góllal fordította a maga javára meccset 0–1-es hátrányból.

TÖRÖKORSZÁG
Süper Lig
Konyaspor–Rizespor 1–2
Rizespor: Mocsi Attila kezdett, s végigjátszotta a meccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik