Légiósok: Hiányzik, hogy végre gólt szerezzek! – Koszta Márk

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2023.09.19. 11:34
null
Koszta Márk jól érzi magát, de hiányzik neki a gólszerzés (Fotó: Maccabi Bnei Raina)
Koszta Márk, a Maccabi Bnei Raina magyar futballistája beszélt csapata szerepléséről, a bizalom erejéről és a költözésről is.

Bravúreredményt ért el a Maccabi Bnei Raina, döntetlent játszott a Maccabi Tel-Avivval a vasárnapi bajnokin – Koszta Márk együttese 1–1-re végzett idegenben, a magyar támadó végigjátszotta az izraeli első osztályú mérkőzést.

„Kellett szerencse is a pontszerzésünkhöz, de a csapat tartását jelzi, hogy bár az első félidő végén gólt kaptunk, nem estünk össze, hanem a másodikban egyenlítettünk – mondta lapunknak Koszta Márk, a Bnei Raina 26 éves támadója. – Túlzás lenne azt állítani, hogy mi irányítottuk a meccset, de ez várható volt. A Tel-Aviv az élmezőnyhöz tartozik, kifejezetten erős. Akadt néhány meleg helyzet, de azokat a szituációkat megúsztuk, s bár kontrából próbáltunk veszélyeztetni, nem jártunk sikerrel. Parádés volt a hangulat, húszezren ültek a lelátón. Ami engem illet, a futómunkát elvégeztem, s az első bajnokival ellentétben nem csatárként, hanem újra hátrébb, irányító középpályásként futballoztam, így kissé messzebb helyezkedtem a kaputól és még több védekező feladatot kaptam. De nincs ezzel semmi gond, játszottam már korábban ebben a pozícióban, és jól éreztem magam – a legfontosabb, hogy a pályán lehessek. A nyáron a Hapoel Tel-Avivból szerződtettük az erőcsatár Qays Ghanemet; szerepeltünk együtt elöl a kétcsatáros szisztémában, akkor is jól megértettük egymást. Az edzőnk bízik bennem, hiszen mindhárom bajnokin végig a pályán lehettem – ez jólesik a lelkemnek, de bevallom, hiányzik, hogy végre gólt szerezzek! Az első meccsen, a Maccabi Netanya ellen kapufáig és nagy helyzetig jutottam, bízom benne, hamarosan megtörik a jég, és betalálok.”

Legközelebb erre szombaton lesz lehetősége a korábbi kispesti játékosnak, a csapat a Beitar Jeruzsálem ellen lép pályára odahaza.

„Még nem kaptunk ki, igaz, nem is nyertünk, de az eddig megszerzett három pont kifejezetten jól mutat, hiszen az előző idényben a Netanya kupadöntőig jutott, a Hapoel Beer-Seva a második, a Maccabi Tel-Aviv pedig a harmadik helyen zárt a bajnokságban. De reálisan látjuk a képet: a csapatunk teljesen megújult, kicserélődött a nyáron, az elsődleges célunk nem lehet más, mint a biztos bennmaradás. Ha ez megvan, akkor lehetnek merészebb álmaink.”

Koszta Márk elmondta, már nem Rainában, hanem Haifában él.

„Jó néhány csapattársam is ide költözött, más pedig Tel-Avivba. Korábban is mondtam, nem kedvelem a felhajtást, nem szeretem annyira, ha felismernek az utcán, márpedig Rainában ez volt a helyzet. Haifa tengerparti város, s mindössze félórányi autóút választja el a két települést. Még mindig rettentően meleg van, az edzéseken is harmincöt fokot mutat a hőmérő, várom már, hogy kicsit enyhébb legyen az idő. S azt is, hogy megnyerjük az első bajnokinkat az idényben!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik