Légiósok: Tamás Márkékra hét BL-döntő vár még az idényben

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.04.07. 09:23
null
Tamás Márk (balra) igyekszik olyan teljesítményt nyújtani Wroclawban, hogy ismét felfigyeljen rá Marco Rossi szövetségi kapitány (Fotó: Imago-Images)
Újra egészséges Tamás Márk, a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw magyar védője, aki beszélt balszerencsés idényéről, lejáró szerződéséről és a válogatottságról.

Visszatért a pályára Tamás Márk – a Slask Wroclaw magyar védőjének szinte az egész őszt ki kellett hagynia sportsérve miatt, meg is műtötték, legutóbb pedig a térde sérült meg, de múlt hét pénteken már végigjátszotta a Lech Poznan elleni bajnokit (0–1).

„Csodás érzés volt újra tétmérkőzésen futballozni, ráadásul jól ment a játék, a mérkőzés legjobbjának választottak – mondta lapunknak a lengyel élvonalbeli együttes 28 éves hátvédje, aki az április elsejei mérkőzés előtt február 11-én lépett pályára a Górnik Leczna ellen (1–1). – Ennyi kihagyás után még előfordultak hibák, egy-egy passz és indítás rosszul sikerült, de összességében nem lehetett panasz a játékomra. Nehéz helyzetbe sodorta magát a csapat, mindössze öt ponttal szereztünk többet, mint a már kieső Wisla Kraków. Még hét bajnoki vár ránk, ezeknek úgy kell nekivágnunk, mint hét Bajnokok Ligája-döntőnek! Vasárnap játszunk a második Raków-val, amely a bajnoki címre hajt, legalább egy pontot szereznénk. Utána két olyan meccs következik, amelyet ha megnyerünk, biztosan benn maradunk: jön hozzánk a már említett Wisla és az utolsó előtti Nieciecza. Mondtam a többieknek, korábban már sokkal nehezebb helyzetben is találtam magam, például 2018 júniusában, amikor a Diósgyőrrel az utolsó fordulóban megvertük odahaza a Videotont, viszont figyelni kellett a Balmazújváros–Ferencváros bajnokit, mert ha nyert volna a Balmaz, kiesünk az NB I-ből. Végül 3–3-as döntetlen született... Furcsa, hogy a veszélyzónáról beszélgetünk a Slaskkal kapcsolatban, hiszen minden idény előtt az a cél, hogy felérjünk a dobogóra. Közel sem úgy sikerültek az elmúlt hónapok, ahogyan elterveztük. Hogy mi lehet az oka? Rengeteg egyéni hibát követtünk el, edzőváltás történt, és a klub a fiatalításba is belevágott, tényleg nagy átalakuláson megy át a csapat, ez pedig időnként az eredményesség rovására megy.”

Sérülése miatt nem kerülhetett be a magyar válogatott keretbe, így nem léphetett pályára a Szerbia (0–1) és az Észak-Írország elleni (1–0) felkészülési mérkőzésen március végén.

„Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a hátralévő meccseken meggyőző teljesítményt nyújtok, újra fel kell hívnom magamra Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét. Ráadásul június harmincadikán lejár a megállapodásom a Slaskkal, egyelőre nem hosszabbítunk. Szeretünk a családdal a városban élni, de ki kell derülnie, milyen célokért harcolhatunk a bajnokságban a következő idényben. Mindenre nyitott vagyok, több helyről érdeklődtek irántam, de egyelőre ezzel nem szabad foglalkoznom. Csak az lebeg a szemem előtt, hogy magabiztosan futballozzak, meglátjuk, merre vet a sors a nyáron. Nem csupán mellébeszélés: a bennmaradást érjük el, ennél nincs fontosabb, utána ráérek a jövőmmel foglalkozni. A szurkolóinkon semmi sem múlhat, a Lech ellen is biztattak minket, sőt a vereség ellenére a végén mindenki felállva tapsolt. Miattuk sem eshetünk ki.”

KEVESET ÉRZÉKELNEK A VÁROSBAN A HÁBORÚBÓL
Dúl az orosz-ukrán háború, eddig körülbelül két és fél millió ember menekült át Ukrajnából Lengyelországba. „Eddig keveset érzékeltünk mindebből a városban, ennek egyik legfőbb oka nyilván az, hogy Wroclaw Lengyelország délnyugati részén helyezkedik el, vagyis messze Ukrajnától. Nyilván sajnáljuk, ami történik, bízunk benne, hogy hamarosan véget ér a háború - mondta Tamás Márk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik