Nikolics: Meg sem fordult a fejemben, hogy kikaphatunk

Vágólapra másolva!
2017.06.12. 07:52
null
Nikolics is úgy érzi, jó formában van (Fotó: Chicago Fire)
Az Andorra elleni vereség Nikolics Nemanját is megdöbbentette. A támadó a Nemzeti Sportnak elmondta: meg sem fordult a fejében, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kikaphat a világbajnoki selejtezőn.

 

A Videoton korábbi vezetőedzője, Joan Carrillo mondta nemrégiben lapunknak, hogy Nikolics Nemanja az a típusú csatár, aki a világ bármelyik bajnokságában megállná a helyét, és csukott szemmel is a kapuba talál, ezért egyáltalán nem lepte meg, hogy a Chicago Fire csatára az Egyesült Államokban is ontja a gólokat. Merthogy ontja

Az Atlanta ellen 2–0-ra megnyert mérkőzésen büntetőből talált be, így már tizenkét gólos, és továbbra is vezeti a góllövőlistát. Elképesztő formában futballozik: a legutóbbi tíz bajnoki mérkőzésen tízszer volt eredményes, ám nem csak ezen a téren emelkedik ki a mezőnyből.

David Accam, a Chicago Fire ghánai válogatott csatára
„Ahogy telik az idő, egyre inkább összecsiszolódunk Nikolics Nemanjával, ami a csapat teljesítményére is pozitív hatással van. Tudjuk, hová érkezik a másik, hová kell neki passzolni, mik az erősségei, és ezt igyekszünk kamatoztatni. Remek az összhang köztünk, remélem, ezt még tudjuk fokozni is a folytatásban.”

„Én is érzem, hogy jó formában vagyok, igyekszem meglovagolni ezt az időszakot – mondta lapunknak a 29 éves magyar játékos. – Bár a legtöbben a góljaimról beszélnek, a védekezésből ugyanúgy kiveszem a részem. Legutóbb, az Orlando elleni mérkőzésen én futottam a legtöbbet a mezőnyben, és a legtöbb sprint is az enyém volt, de most is több szerelésem és labdaszerzésem volt hátul. Edzőnk, Veljko Paunovics mindenkitől megköveteli a kemény munkát, korábban játszott az Atlético Madridban, hasonló stílust képvisel, mint Diego Simeone. Nincs lazsálás, kilencven percen át darálni, hajtani kell. Márciusban négy-nullára kaptunk ki az Atlantától, a konferencián belüli meccsek egyébként is mindig élesebbek, úgyhogy fűtött minket a bizonyítási vágy. Noha ezúttal nem uraltuk végig a meccset, mi voltunk a veszélyesebbek, nekem is több lehetőségem volt. Nagy volt rajtam a nyomás, az Atlanta irányított, amikor tizenegyest kapunk, de én éppen azt szeretem, ha van tétje a büntetőnek. Még különlegesebbé tette a mérkőzést és a győzelmet, hogy a chicagói magyar klub is kilátogatott a találkozóra, remélem, jönnek máskor is. Nagyon kedvesek voltak, a lefújás után nem sokkal fél órán keresztül beszélgettünk, adtam néhány autogramot és készültek közös képek is.”

És ha már szóba kerültek a magyar szurkolók… Az Andorrától elszenvedett 1–0-s vereséget követően ismét felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint érthetetlen, hogy a remek formában futballozó, gólerős támadó miért nem fér be a válogatottba. Emlékezhetünk, a tavalyi Európa-bajnokságon is alig kapott szerepet, amit sokan nehezményeztek.

Újabb klasszis érkezhet
Még hogy az amerikai bajnokság alacsony színvonalú, ahol nem játszanak jó futballisták?! Sokan kritizálták az MLS színvonalát, ám a liga folyamatosan fejlődik, egyre több neves futballista igazol az Egyesült Államokba. Említhetnénk Nikolics Nemanja világbajnok csapattársát, a német Bastian Schweinsteigert, a legeredményesebb spanyol válogatott játékost, David Villát (New York City) vagy a korábban Alessandro Del Piero-utódnak kikiáltott olasz Sebastian Giovincót (Toronto). A hírek szerint hozzájuk csatlakozik hamarosan a 35 éves Zlatan Ibrahimovic. A spanyol Marca gyakorlatilag kész tényként közli, hogy a térdsérüléséből lábadozó svéd csatár a következő idénytől, vagyis márciustól a Los Angeles Galaxyban folytatja pályafutását.

„Az oroszok és az andorraiak elleni kerethirdetés előtt beszéltünk Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, és abban maradtunk, hogy ezúttal nem megyek a válogatotthoz – folytatta Nikolics. – Nekem is volt két fontos bajnokim ebben az időszakban, és nem akartuk, hogy kiessek a ritmusból. Az ősszel, ha jó formában leszek, és hívnak és számítanak rám, szívesen megyek a Lettország és a Portugália elleni budapesti selejtezőre. Akkor akklimatizálódni is több időm lesz. Az Andorra elleni vereség engem is megdöbbentett és elszomorított, nem tudok mit hozzátenni, nagyon sajnálom, hogy így alakult, meg sem fordult a fejemben, hogy kikaphatunk.”

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Saint Louis ellen játszik kupameccset a Chicago, egyelőre kérdés, Nikolics lehetőséget kap-e vagy pihentetik, ő mindenképpen játszani akar. Utána a New England ellen folytatódik a bajnokság, amelyben a hét forduló óta veretlen Chicago jó úton halad a rájátszásba jutás felé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik