Légiósok: Mervó klubrekordot jelentő összegért válthat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.04. 10:15
Lengyel sajtóértesülések szerint a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sion sokkal több pénzt kér Mervó Bencéért, mint amiben a télen előzetesen megállapodott a Slask Wroclawval. Ha a sziléziai klub elfogadja a svájciak által megszabott feltételeket, akkor a magyar utánpótlás-válogatott támadó klubrekordot jelentő összegért válthat klubot.

A 21 esztendős csatár a Sion kötelékébe tartozik, de a tavaszi szezont kölcsönben a Slask Wroclawnál töltötte. A két klub februárban szóbeli egyezséget kötött, hogy Mervó a nyáron néhány százezer euróért végleg a Slask játékosa lehet. Kezdetben a Sion állítólag már százezer euróért is megvált volna a játékostól.A két klub februárban szóbeli egyezséget kötött, hogy Mervó a nyáron néhány százezer euróért végleg a Slask játékosa lehet. Kezdetben a Sion állítólag már százezer euróért is megvált volna a játékostól.

Igen ám, de a magyar futballista Lengyelországban remek teljesítményt nyújtott, tíz bajnoki mérkőzésen négy gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett, ezért a Sion igényei megnövekedtek.

A Przeglad Sportowy beszámolója szerint a svájci klub akár kétmillió eurót is elkérhet Mervóért, aki ezzel a Slask Wroclaw történetének legdrágább szerzeménye lenne. A rekordot Piotr Wlodarczyk tartja, akiért a sziléziai klub 2000-ben egymillió márkát fizetett a Ruch Chorzównak. A Slask egyébiránt Mervóval és ügynökével már korábban megegyezett, rajtuk nem múlik a klubváltás.

Wojciech Blonski, a lengyel klub sportigazgatója nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy mikor dőlhet el Mervó sorsa. A felek egyelőre nemcsak az átigazolási összegben nem tudtak megegyezni, de a fizetési határidő és a fizetés módja sem tisztázott még. Hozzátette, a Slasknak óriási anyagi áldozatot kell hoznia, ha szeretné megszerezni Mervót.

A Przeglad Sportowy megjegyzi, a magyar játékost abból a szempontból érdemes lenne megvásárolnia a Slasknak, hogy a jövőben még sokat kereshet rajta. Ha ugyanis Mervó a következő szezonban is hasonló ütemben termeli a gólokat, akkor előbb-utóbb bekerülhet a válogatott keretébe, és a nagy csapatok érdeklődését is felkeltheti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik