Légiósok: „Nem rám vallana” – Nikolics ilyen gólt még nem lőtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.24. 12:45
Góllal és gólpasszal zárta péntek este a Cracovia ellen hazai pályán 4–0-ra megnyert bajnoki mérkőzést Nikolics Nemanja, a Legia Warszawa magyar válogatott csatára, aki így már 26 gólos és tíz gólpasszos az Ekstraklasa 2015–2016-os szezonjában. És immár túl van idénybeli 50. klubmérkőzésén.



„Sohasem volt még ennyi meccsem egyetlen szezonban, de nagyon élvezem, mert nem szeretek pihenni. Arra ráérek a visszavonulásom után” – mondta Nikolics a Nemzeti Sportnak.

NIKOLICS A SZÁZAD LEGJOBBJA

A XXI. században Nikolics Nemanja az egyetlen futballista, aki több mint 25 góllal zárja az Ekstraklasa küzdelmeit. A csatárnak négy meccse maradt még, hogy eljusson (legalább) harminc gólig, s ha megcsinálja, a második világháború óta ő lesz a második, aki eljut e mérföldkőig a lengyel élvonalban. Legutóbb Józef Kohutnak sikerült, még 1948-ban.

„Ez a legjobb szezonom. Nyilván boldoggá tesz, hogy sok gólt szerzek, a legjobban azonban annak örülök, hogy a bajnokság első mérkőzése óta folyamatosan jó teljesítményt nyújtok, nincs hullámvölgy. A futballista tiszta fejjel képes kihozni magából a legjobbat, márpedig a Legiánál mindent megkapok, hogy ez sikerüljön” – hangsúlyozta a magyar válogatott támadó.

Nikolics ebben az idényben 33 bajnokin 26 gólt szerzett a varsói csapatban, ollózós mozdulattal azonban még egyet sem.

„Á, az nem rám vallana, jók nekem a tipikus nikolicsos gólok. Különben sem szeretnék sérülést kockáztatni.”

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY NIKOLICS NEMANJA SAJÁT BEVALLÁSA SZERINT MIBEN TUD MÉG FEJLŐDNI, AKKOR KERESSE A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik