Légiósok: ezért szaladt Mervó a kispadhoz a két gólja után

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2016.04.22. 09:06
null
Mervó Bencének megérte a túlórázás az edzés végén (Fotó: Imago)
A szerdai bajnokit megelőző utolsó edzés túlórázása is szerepet játszott abban, hogy Mervó Bence kétszer betalált a Jagiellonia kapujába (3–1) – egyebek mellett erről beszélt a labdarúgó a Nemzeti Sportnak.

„Az edzés végén kint maradtam túlórázni, amit edzőm, Mariusz Rumak is észrevett – elevenítette fel a történteket Mervó Bence, a Slask Wroclaw 21 éves csatára. – Nagyjából huszonöt-harminc labdát lőtt be nekem oldalról a kapu elé, és kérte, minél gyorsabban, a lehető legkevesebb érintésből lőjem kapura, mert tétmeccseken sincs több időm. A második gólunk kísértetiesen hasonlított az edzés utáni gyakorlatsorhoz, a bedobás után sikerült a védőmet megelőzve a jobb alsó sarokba lőnöm. Nem csoda, hogy mindkét gólom után a kispadhoz futottam, hiszen Mariusz Rumak segítsége nélkül nem lettem volna eredményes. Szerencsére a másodedzőnkkel is remek a kapcsolatom, hálás vagyok, amiért megadták a lehetőséget. Ami a különmunkát illeti: a térdsérüléseim után megjártam a poklot, pontosan tudom, hogy eredményt csak kemény munkával és szenvedés árán érhetek el.”

A Sion kölcsönjátékosaként Lengyelországban futballozó, eddig három gólt szerző Mervó a jó szereplését elősegítő másik „kulcsemberről” is beszélt – neki a Jagiellonia elleni meccsen viselt dresszét is felajánlja.

„Csernus Imrének adom, aki rengeteget segített az elmúlt években. A meccs előtt is beszéltem a pszichológussal, éreztem, hogy jól megy majd a játék. A találkozó után, este fél tizenkettőkor beszéltünk néhány percet, s nagyon jólesett a dicsérete. Nagyszerűen ért hozzá, hogyan kell rendbe tenni a sportolók lelkivilágát, a mezem a legkevesebb, amivel meghálálhatom a segítségét.”

MERVÓ ELSŐ GÓLJA



MÁSODIK GÓLJA

A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN MERVÓ ARRA A KÉRDÉSRE IS VÁLASZT AD, KARDJÁBA DŐL-E, HA NEM KERÜL BE AZ EB-KERETBE.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik