Légiósok: edzője szerint Kádár ezekben lépett előre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.31. 09:52
„Kádár, a védelem vezére” címmel írt pozitív hangvételű cikket Kádár Tamásról a Lech Poznan hivatalos honlapja. A cikk szerint a magyar balhátvéd hozzáállása remek hatással van a többiekre, és sokat fejlődött a védekezése az elmúlt időszakban.

Kádár csupán egy meccset hagyott ki tavasszal – amikor eltiltott volt sárga lapjai miatt –, és amikor bevetették, egy kivételével kezdő is volt. „A huszonhat éves védő erős pontja a védelemnek és erős pont kommunikációs szempontból is” – emeli ki az írás.

„Sokat segít a természetével, azzal, hogy sokat beszél. Átlátja a helyzetet a pályán, és kommunikációja sokat segít, hiszen folyamatosan beszélnünk kell egymással” – magyarázta a bosnyák csapattárs, a kapus Jasmin Buric, ám nemcsak ő, hanem a védelem többi tagja is elfogadja Kádár vezérszerepét.

„Remek futballista, nagyon jó. Fontos pontja a csapatnak, mindig száz százalékot ad a pályán, és az öltözőben is nagyszerű figura” – mondta a finn védő, Paulus Arajuur, de Marcin Kaminski is dicsérte a magyar társat. „Remekül dolgozunk együtt, még ha a kezdeti időszak nem is volt egyszerű” – tette hozzá a lengyel játékos.

Az edző, Jan Urban a magyar védő önbizalmát emelte ki, és hozzátette, meglátása szerint Kádár sokat lépett előre a labdafelhozatalokban, és támadásban is többet tesz hozzá a csapathoz, mint korábban.

Kaminski mögött Kádár lépett pályára a legtöbbször a védők közül bajnoki mérkőzésen a Lech Poznanban, 22 találkozón kapott lehetőséget a 28 meccs után a tabellán a 6. helyen álló együttesben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik